|
Η Ασίζη, ο Τόνι Μπλερ, και κάποιοι άλλοι, εδώ και χρόνια, προσπαθούν και προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο, και την ένωση των "εκκλησιών", ουσιαστικά την κατάργηση των διαφόρων "θρησκειών", και προώθηση του ότι ένας είναι ο Θεός απλά με διαφορετικά ονόματα. Με συμπροσευχές, με διαλόγους, με συναντήσεις, με πρωτόκολλα, ...
Το Άγιον Όρος πως αντιδρά; Τι κάνουν οι Μοναχοί; Μήπως οι Μοναχοί έχουν και μια αποστολή; Γιατι το λέω: Όταν βλέπουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η εκκλησία μας, δεν θα έπρεπε ή αποστολή τους να είναι : "Πάμε να καθοδηγήσουμε λαό και κλήρο!!! Υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πολλές ψυχές!!!" ;
Θυμάμαι, όταν είχαν φέρει λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ελλάδα, υπήρχαν εκεί κάποιοι Μοναχοί Αγιορήτες. τι κάνανε όμως ; Πουλάγανε κομποσκίνια. (Και οι Ρώσσοι πουλάγανε αγιασμένο νερό και λαδάκι). Εγώ προσωπικά δεν έχω δει Αγιορήτη Μοναχό, να βγει στους δρόμους και να ενημερώνει τον Λαό, είτε για την ιστορία του Νέου Ημερολογίου και γιατί στο Όρος τηρούνε το παλαιό, είτε για τον Πάππα, είτε για τον Βαρθολομαίο, είτε για τους Αιρετικούς, είτε για τις συμπροσευχές, είτε για τον διαθρησκευτικό διάλογο, ....
Τα σουπερ μαρκετ κάθε μέρα μας αφήνουν στην πόρτα μας τα φιλάδιά τους να τα διαβάσουμε. Το Ορος τι κάνει;
Πιστεύω ότι εκτός από την μέριμνα για τις δικές τους ψυχές, έχουν και μια αποστολή, η οποία κατά την άποψή μου, μέρα με την μέρα γίνεται όλο και δυσκολότερη. Ποια είναι αυτή; Το κύριγμα του ευαγγελίου! Η Αλήθεια! Ο Χριστός! Εάν εμείς, ο Λαός, απομακρυνόμαστε καθημερινά από τον Χριστό, θα έρθει η μέρα που δεν θα πιστεύουμε ποια την Αλήθεια. Και δεν θα μπορέσουμε ποια να επιστρέψουμε στον Χριστό.
Χρειαζόμαστε την βοήθεια των Μοναχών του Αγίου Όρους. Τα όργανα του Σατανά κάθε μέρα μας βομβαρδίζουν με διάφορες πλάνες και αηδίες. Ουσιαστικά ζούμε χωρίς κατάλληλους πνευματιόύς οδηγούς. Τι έκανε την περασμένη δεκαετία το Άγιον Όρος για να βοηθήσει τον κλήρο και τον λαό. Ας πούμε ότι η κεφαλή είναι άρρωστη (Βαρθολομαίος) και λατρεύει τον Σατανά, και ο Ιερώνυμος δεν αντιδρά. Ποια είναι η αποστολή του Αγίου Όρους; Να λέει στον ένα Βαρθολομαίο ότι είναι άρρωστος, ή να προειδοποιήσει τον πολύ λαό να προσέχουν διότι ο Βαρθολομαίος είναι άρρωστος. Εγώ λέω ότι θα έπρεπε να τα κάνει και τα δυο εφόσον γνωρίζει για τον κίνδυνο και να δώσει βάση στον λαό. Ο Πατέρας χίλιες φορές να πει στο παιδί του να μην πιστέψει τον Α διότι είναι ψεύτης, και δεν του πει ποια είναι η αλήθεια και ποιος λέει την αλήθεια, τότε το παιδί του 100% κάποια στιγμή θα στραφεί σε άλλον ψεύτη.
|