justin έγραψε:
Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
μίλησα με δύο γέροντες. Τον ένα δεν τον ονομάζω, γιατί ο ίδιος δεν θέλει να γίνει επίκεντρο της οικουμενιστο-μασσωνικής "αδελφικής αγάπης" του φαναρίου... Ο έτερος είναι ο γνωστός γέρων Γαβριήλ, τον οποίο επισκέφτηκα για να εξακριβώσω τι εννοούσε όταν απάντησε στον Αντώνιο ,που τον ρωτούσε γιατί δεν μιλάει η ιεραρχία για τον ΑΜΚΑ , "μα η Εκκλησία έχει ήδη μιλήσει "(βλ και σχετικό βίντεο του Αντωνίου).
Ο πρώτος γέροντας μου είπε, ότι αν υπογράψει ο Πατριάρχης την ένωση, μόνος του ή "πανορθοδόξως" οπως αυτός ισχυρίζεται, τότε αυτομάτως θα διακόψουν το μνημόσυνό του , γιατί "αυτοί θα είναι οι αιρετικοί και όχι εμείς". Προς το παρόν δεν σταματούν την μνημόνευση γιατί 1)"δεν κηρύττει γυμνή τη κεφαλή την αίρεση" και 2) αν διακόψουν το μνημόσυνο "πρέπει να ψάξουν για επίσκοπο" επειδή " διαφορετικά θα σταματήσουν να λειτουργούν". Τον ρώτησα τότε γιατί οι παλιοί Αγιορείτες είχαν διακόψει το μνημόσυνο του Αθηναγόρα και μου απάντησε χαμογελώντας αινιγματικά: "όχι όλοι...".
Αυτό για μένα είναι υπονοούμενο , ότι στο Άγιο Όρος υπάρχουν αρκετοί που επικροτούν τη πολιτική του φαναρίου -και τα γιουροντόλλαρς ασφαλώς- ώστε σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσουν τον δρόμο της παπικής προσκυνήσεως μαζί με τον εκτροχιασθέντα πλέον Πατριάρχη....
Επομένως ; Η διακοπή του μνημοσύνου ασφαλώς θα γίνει , αφού το μασσωνο-φάναρο έχει επιλέξει πιά τον δρόμο της απωλείας, αλλά θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη -χρονικά και ψυχολογικά- στιγμή , ώστε να υπάρξουν οι λιγώτερες απώλειες στο ορθόδοξο πλήρωμα.
Στη συνέχεια ο γέροντας μου μίλησε για τη μεγάλη πιθανότητα πολέμου με τη Τουρκία και κατέληξε με τη πρόγνωση ότι "ο Θεός τελικά θα βγάλει καλό με όλα αυτά..." Τον ενημέρωσα τότε για την επίσκεψη του Πατριάρχη στη συναγωγή των εβραίων καθώς και την ανταλλαγή δώρων με αυτούς και τότε εξεπλάγη σφόδρα! Μάλιστα θα έλεγα , ότι έδειξε μεγάλη απογοήτευση έως και απέχθεια... Τον έβλεπα δηλαδή καθαρά να αποστρέφει το πρόσωπό του , για να μη φανεί η έκφρασή του στο άκουσμα του εβραιο-πατριαρχικού συναπαντήματος! Είναι λοιπόν ηλίου φαεινώτερον , ότι το παράνομο θράσος του "αγαπητικού και οικουμενιστικού μασσωνισμού" δοκιμάζει εξαιρετικά επώδυνα ακόμη και τις πλέον έσχατες αντοχές της χριστιανικής μακροθυμίας.
Συμπεραίνω λοιπόν αγαπητέ Κωνσταντίνε, ότι οι ορθόδοξοι -ακόμη-Αγιορείτες πατέρες επικροτούν λίαν ασμένωςτην "ομολογία", αλλά δεν κινούνται "χειρουργικά" εναντίον της οικουμενιστο-μασσωνικής φατρίας, επειδή περιμένουν είτε την επίσημη ψευδένωση είτε το "μπάμ" με τους Τούρκους και τα λοιπά προφητευθέντα γεγονότα... Βλέπεις δεν έχουμε μόνο τη παλαιά αλλά και τη "τρίτη" Ρώμη στο κεφάλι μας να σκεφτούμε....
Τον δεύτερο γέροντα , δηλαδή τον γέροντα Γαβριήλ δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω τίποτε, γιατί μπαίνοντας στο κελλί του μαζί με άλλους,... ξεχάστηκα με αυτά που τους έλεγε, ώστε ετοιμάστηκα να φύγω χωρίς να αντιληφθώ ,ότι είχα πάει για ένα σκοπό συγκεκριμμένο! Μου το υπενθύμησε όμως εκείνος λέγοντάς μου: "εσένα σου έχω δώσει αυτό;". Και μου πρότεινε ένα φυλλάδιο που απαντάει ακριβώς σε αυτό που ήθελα να τον ρωτήσω, ότι δηλαδή η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ΜΙΛΗΣΕ για τον ΑΜΚΑ με την υπ. αριθμ. 2641/1998 απόφασή της!
Aδελφέ Ιουστίνε, σε ευχαριστώ!
Θα ήθελα να σου μεταφέρω με την ηλεκτρονική γραφίδα,
όλο το νοητικό ψηφιδωτό των συναισθημάτων μου και των σκέψεών μου
από την ευλογημένη σου επίσκεψη στο περιβόλι της Παναγίας μας και τον αγιοπνευματικό λόγο των Γερόντων,
αλλά στερούμε τοιούτου χαρίσματος...
Νάσαι πάντα καλά.
Ο Κύριος και η Παναγία Μητέρα Του και μητέρα όλων μας, να σε ευλογούν πάντα!
========================================================================================================