| Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
saloumanol Νέο μέλος
Συμμετάσχουν: 05 Οκτ 08 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 05, 2008 2:24 pm Θέμα δημοσίευσης: Αρχάγγελος ή Αρχάγγελοι ; |
|
|
| Γεια σας.Έχω μία απορία εδώ και πολύ καιρό.Υπάρχει ένας Αρχάγγελος ,καθ'ονόματι Μιχαήλ ή παραπάνω αρχάγγελοι;Ονόματα άλλων Αρχαγγέλων που έχω ακούσει,αλλά δεν ξέρω αν αληθεύουν είναι Ζακχιήλ,Ουριήλ,Ραφαήλ,Χαμουήλ,Γαβριήλ.Και κάτι άλλο,οι Αρχάγγελοι και γενικά τα Αγγελικά Σώματα έχουν φτερά;
|
|
| Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p.stylianos κορυφαίο Μέλος

Συμμετάσχουν: 09 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 201 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 05, 2008 3:37 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΝΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ.
ΕΥΧΕΣ ΠΟΛΛΕΣ
|
|
|
 |
Γεώργιος Μακρ Νέο μέλος

Συμμετάσχουν: 20 Φεβ 08 Δημοσιεύσεις: 31 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 06, 2008 3:13 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όχι δεν έχουν φτερά, ούτε σώμα υλικό. Όταν εμφανίζονται έχουν την μορφή νεαρών αντρών ("νεανίσκος" λέει η Γραφή για τον άγγελο στην Ανάσταση στο μνημείο) με φωτεινά λευκά ρούχα. Επίσης η Γραφή λέει ότι τα Σεραφίμ είναι εξαπτέρυγα. Σε άλλα οράματα αγίων έχουν εμφανιστεί και με φτερά. ΆΛλο το πως εμφανίζονται με μια μορφή οικεία στις αισθήσεις μας και άλλο πως πράγματι είναι. _________________ Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
|
|
|
 |
saloumanol Νέο μέλος
Συμμετάσχουν: 05 Οκτ 08 Δημοσιεύσεις: 3
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 07, 2008 6:32 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
| Και γιατί σε όποια αγιογραφία έχω δει με αγγέλους,και ειδικά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ,εμφανίζονται με φτερά και με ρομφαία;;;
|
|
|
 |
|