Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 5:01 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 03, 2009 2:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
* Σε ποιες περιπτώσεις οι Χριστιανοί επιτρέπεται (ή επιβάλλεται) να κάνουν ανυπακοή πρός τους Εκκλησιαστικούς τους Ηγέτες;
* Αυτοί (Πνευματικοί, Επίσκοποι, Πατριάρχες, Σύνοδοι) είναι δυνατόν να υποπέσουν σε βαριά πνευματικά σφάλματα;
* Πώς συμπεριφέρθηκαν οι Άγιοι σε τέτοιες καταστάσεις; Θα έπρατταν κατά τον ίδιον τρόπο σήμερα;
* Με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αποδεκτή η «ένωση των Εκκλησιών»;

Εμείς τι κάνουμε σήμερα; Πώς σκεφτόμαστε; Ποιο πνεύμα θα ακολουθήσουμε;

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 03, 2009 2:52 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΑΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ(ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 03, 2009 3:36 pm 
Κύριε Αντώνη, χαίρετε. Να που ήρθε και η ημέρα να τα πούμε από κοντά. Εγώ θα μιλήσω από ότι έχω αποκομίσει από την δική μου μελέτη των Γραφών.

Την λέξη υπακουή την έχουμε τραβήξει και την έχουμε ξεχειλώσει σαν το ρούχο που ξεχειλώνει στο πλύσιμο.
¨Οποιος θέλει ας κοιτάξει στα βιβλία που διαβάζει, για ποιον γίνεται λόγος για υπακοή;;
¨Οταν ο Γέροντας μιλά στον δόκιμο τον υποτακτικό του

Μα εγώ δεν είμαι δόκιμος Μοναχός.
Και αν εγώ έχω γνώσει για κάτι που θα μου πει ότι αυτό είναι λάθος οφείλω να του το πω ενώ ο υποτακτικός θα βάλει το κεφάλι κάτω, μια και δεν θα ξέρει και πολλά, και θα πει μάλιστα Γέροντα.

¨Ενας διάκονος όταν βλέπει τον Γέροντα του ότι αυτό που λέει και κάνει είναι λάθος πρέπει να του το πει. Αν δεν διορθώνεται, ο Γέροντας, τότε ο δόκιμος μπορεί να τα μαζέψει και να φύγει και ας φωνάζει όσο θέλει ο Γέροντας όπως ακριβώς έγινε με τους υποτακτικούς του Μουλατσιώτη Σύμφωνα με τους κανόνες από το Πηδάλιο, που τώρα δεν θυμάμαι σε ποιο σημείο.
Οι Απόστολοι μας δίδαξαν να υπακούουμε στους ανωτέρους μας γενικά.
¨Ομως όταν ήρθε η ώρα και η μεγάλη συναγωγή τους διέταξε να μην ξανά μιλήσουν στον κόσμο περί του Χριστού. Οι ίδιοι Απόστολοι που μας δίδαξαν για υπακοή, απάντησαν στους Φαρισαίους.

Πράξεις Ε-29- Πρέπει να ακούομεν στον Θεό τι θέλει και όχι σε εσάς.
Το ξεχείλωμα γίνεται περισσότερο από τον κόσμο που έχει μάθει μια εύκολη λύση λόγο αμάθειας . Αφού δεν ξέρει τίποτα άλλο, λέει υπακοή.
Καθώς και οι ιερείς έχουν μάθει κάτι εύκολο όταν τους γίνεται μια ερώτηση για κάποιο πρόβλημα πού έχει κάποιος. Και η απάντηση είναι από τον ιερέα. Προσευχή τέκνων μου, προσευχή. Και ετσι σε βγάζει από την πλάτη του ξέρει δεν ξέρει (το πιο πιθανό) την απάντηση. Το έχουμε πάρει κι εμείς κατά,,,,,,,, θα τον πω τον αριθμό χωρίς φόβο και πάθος, κατά 90% προσευχή.
Και δίδουν μια ερμηνεία ότι αυτό που ζητάς θα σου δοθεί σε λίγο. Δλδ θέλω κατά παραγγελία κύριε
Και αφού όλοι αυτοί διαβάζουν τα διάφορα βιβλία χωρίς να τυπώνουν στο μυαλό αυτό που διάβασαν ότι διάφοροι Γέροντες πήραν αυτό που ζητούσαν στο τέλος της ζωής τους.

¨Η και ακόμη προφητείες που επαληθεύτηκαν μετά από 500- και χίλια χρόνια.
¨Ολλα αυτά κ. Αντώνη γίνονται γιατί ο κόσμος διαβάζει δεν μελετά. Και το χειρότερο, γίνεται ένα θέμα βαλμένο κάτω με Φώτο κόπυ. . Απαντά ο άλλος με δικό του Φώτο κοπυ.

Είναι δυνατόν να γίνει σωστός διάλογος κατά αυτόν τον τρόπο;;
Και είναι μία από τις μεγάλες αιτίες που δεν μένει στο μυαλό κάτι αφού δεν κουράστηκε να το γράψει.
Πήγα πολύ μακριά, αλλα αυτά όλλα είναι πάντα στο μυαλό μου και γι'αυτό τα έγραψα Κάποιοι θα έχουν την δική τους γνώμη. Καλά κάνουν
Συγνώμη για την φλιαρία μου

Κορυφή

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση