|
Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων
| Welcome |
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας. Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση. Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!! Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν! Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Η εγγραφή είναι δωρεάν . |
| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
|
Aggelos-agonizomenos
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 07, 2008 4:39 pm |
|
 |
| Νέο μέλος |
Εγγραφη: Τρί Ιουν 10, 2008 4:54 pm Δημοσ.: 11
|
|
Πάτερ Μάξιμε μπορείτε να μας πείτε για τον Γεροντισμό? Τί είναι ακριβώς? Επίσης θα μπορούσατε ναμας πείτε για την υπακοή. Αν κάνουμε υπακοή σε κάποιον πνευματικό και μας ζητήσει να κάνουμε κάτι πο είναι αμαρτία, τότε η ανυπακόη που θα κάνουμε σε αυτόν θα είναι ευάρεστη στον Θεό σωστά?
_________________ Εί ο Θεός υπερ ημών. Τις καθ'ημών?
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Anonymous
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 08, 2008 6:09 pm |
|
|
|
|
Το σχέδιο προσευχής που μου δώσατε στο ταξίδι για Θεσ/κη ήταν για εμένα ενα πολύ μεγάλο δώρο. Ο ΘΕΟΣ να σας το ανταποδώσει στην επουράνια Πατρίδα μας.
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Μάξιμος Ιωσήφ
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 08, 2008 8:48 pm |
|
 |
| Απλό Μέλος |
 |
Εγγραφη: Τετ Μαρ 19, 2008 2:48 pm Δημοσ.: 75
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Κωνσταντίνος
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 11, 2008 11:51 pm |
|
 |
| Απλό Μέλος |
 |
Εγγραφη: Τετ Μάιος 28, 2008 1:13 pm Δημοσ.: 63 Τοποθεσια: ΛΑΡΙΣΑ
|
Καλησπέρα και ευλόγησον Πάτερ! Έχω την εξής απορία:
1)http://www.youtube.com/watch?v=kvVC1x1Q0GA
2)http://www.youtube.com/watch?v=u8A74zrvLH4&feature=related
Είναι δύο ύμνοι.... Ο πρώτος είναι του θεόδωρου Βασιλικού και ο δεύτερος του Βαγγέλη παπαθανασίου.
Ακούγωντας με ανοιχτό μυαλό και μη ενοχλημένο απο εξωτερικούς θορύβους ή οτιδήπτοε.....ένιωσα και στα δύο ότι βγάζουν μια δύναμη.... Κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει κάπου... Του μεν Θεόδωρου Βασιλικού οδηγεί στον Κύριο Ιησού Χριστό.... Το δε άλλο??? Είναι "μελωδία" της απώλειας δηλαδή σατανικά προερχόμενη??????
Την μυθωδία πολλές φορές παλιότερα την άκουγα και κάτι ένιωθα που δεν μπορούσα να το εξηγήσω..... Όπως και ύμνους της εκκλησίας όταν ακούω (μέσα στην εκκλησία) νιώθω μια γαλήνη και μια αγαλίαση που δεν μπορώ να την εξηγήσω όμως ΞΕΡΩ ότι πρέρχεται απο Θεία (Θεού ζώντος) επέμβαση. Η μυθωδία μήπως είναι το αντίθετο? Δηλαδή αντι-χριστή??? Ή απλά μια μουσική? Απαντήστε μου σας παρακαλώ........πιστεύω ότι πολλοί αναρωτιούνται τι είναι πραγματικά η μυθωδία!
Ευχαριστώ πολύ! 
_________________ Ο Ιησούς επέλεξε τους Έλληνες για ευλογημένο λαό. Κρατήστε την ταυτότητα σας, αποκόψτε την δαιμονολατρία και ασπαστήτε τον Χριστό!
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
παναγιωτα
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 17, 2009 3:57 pm |
|
 |
| Νέο μέλος |
Εγγραφη: Πέμ Απρ 16, 2009 11:01 pm Δημοσ.: 4 Τοποθεσια: βολος
|
|
θελω να ρωτησο κατι που με τρωη πολυ καιρο και αν μπορειτε να μου απαντησετε θα ημουν ευτηχης .στην ενορια μου ο πατερ εχει βαλει ενα σταυρο και απο την αναληψη μεχρι την μεγαλη παρασκευη εχει κρεμασμενο τον χριστο μεσα στο λιοπυρι στην βροχη στο κρυο δεν ξερω αν ετσι πρεπει εγω καθε φορα που περναω ματωνη η ψυχη μου παρακαλω απαντηστε μου καποιος που να ξερει ετσι πρεπει;;;; νιωθω πως σταυρωνουμε το χριστο συνεχως
_________________ τη υπερμαχω στρατηγω τα νικητηρια ως λυτρωθησα των δεινων ευχαριστηρια.
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Ανδρεάνα
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 26, 2009 1:52 pm |
|
 |
| Νέο μέλος |
 |
Εγγραφη: Τετ Δεκ 03, 2008 7:08 pm Δημοσ.: 12
|
Καλησπέρα Κωνσταντίνε,
Αν διαβάσεις τους στίχους της μυθωδίας θα καταλάβεις ότι πρόκειται για επίκληση προς τον Δία..
http://masterchrisblog.wordpress.com/20 ... B7-%CF%84/
Καλησπέρα πάτερ,
μία απορεία που έχω είναι το τρίγωνο με το μάτι είναι μασονικό ή χριστιανικό?
το έχω συναντήση σε ένα μοναστήρι των Τρικάλων πάνω απο τις εικόνες των αγίων...
Ευχαριστώ
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
metaldiakos
|
Θέμα δημοσίευσης: Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 26, 2009 4:14 pm |
|
 |
| Απλό Μέλος |
Εγγραφη: Σάβ Μάιος 16, 2009 3:18 pm Δημοσ.: 76
|
|
Το τρίγωνο με το μάτι στα μοναστήρια δείχνει απλά ότι ο Θεός είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών...Οι μασόνοι πήραν αυτό το σύμβολο και δείχνουν έτσι και καλά ότι όλα τα βλέπουν και όλα τ ελέγχουν και μισούν το Χριστό.
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
angel29
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρωτάμε τόν Αγιορείτη καί μας απαντά Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 17, 2009 10:01 am |
|
 |
| Νέο μέλος |
Εγγραφη: Τετ Σεπ 16, 2009 7:07 pm Δημοσ.: 15
|
|
πατέρα μάξιμε ευλογείτε.... είμαι μία νέα κοπέλα 29 ετών και βασανίζομαι από την κατάθλιψη..... νιώθω να πολεμούμαι από τον πονηρό.... εκκλησιάζομαι , εξομολογούμαι ,προσεύχομαι , καίω ακοίμητο καντήλι και θυμιατίζω κάθε μέρα... οι λογισμοί μου όμως πολλές φορές είναι πολύ άσχημοι και νιώθω φόβο πως θα καταληφθώ από τον πονηρό.... σας παρακαλώ βοηθήστε με λέγοντάς μου τί παραπάνω πρέπει να κάνω για να διώξω αυτό το μαύρο πέπλο από πάνω μου.... δεν αντέχω άλλο.... ξέρω πως δεν πρέπει να απελπιζόμαστε και να έχουμε πίστη στον Κύριό μας.... λέω πάντα γεννηθήτω το θέλημά Σου Κύριε και έτσι αφήνομαι στα Χέρια του..... σας παρακαλώ αν δεν σας είναι κόπος απαντήστε μου....
_________________ Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
antonios
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρωτάμε τόν Αγιορείτη καί μας απαντά Δημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 17, 2009 9:17 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm Δημοσ.: 5628
|
angel29 έγραψε: πατέρα μάξιμε ευλογείτε.... είμαι μία νέα κοπέλα 29 ετών και βασανίζομαι από την κατάθλιψη..... νιώθω να πολεμούμαι από τον πονηρό.... εκκλησιάζομαι , εξομολογούμαι ,προσεύχομαι , καίω ακοίμητο καντήλι και θυμιατίζω κάθε μέρα... οι λογισμοί μου όμως πολλές φορές είναι πολύ άσχημοι και νιώθω φόβο πως θα καταληφθώ από τον πονηρό.... σας παρακαλώ βοηθήστε με λέγοντάς μου τί παραπάνω πρέπει να κάνω για να διώξω αυτό το μαύρο πέπλο από πάνω μου.... δεν αντέχω άλλο.... ξέρω πως δεν πρέπει να απελπιζόμαστε και να έχουμε πίστη στον Κύριό μας.... λέω πάντα γεννηθήτω το θέλημά Σου Κύριε και έτσι αφήνομαι στα Χέρια του..... σας παρακαλώ αν δεν σας είναι κόπος απαντήστε μου.... angel29 σχετικά με το θέμα σου επειδή είναι προσωπικό με ενημέρωσε ο Πατέρας Μάξιμος να επικοινωνήσεις μαζί του με εμαιλ frmaxim@otenet.gr και να ρωτησεις ότι ακριβώς θέλεις
_________________ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Μάξιμος Ιωσήφ
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρωτάμε τόν Αγιορείτη καί μας απαντά Δημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 18, 2009 10:16 pm |
|
 |
| Απλό Μέλος |
 |
|
|
Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή, ο Χριστός καί η Παναγιά νά σέ ευλογεί καί οδηγεί στήν οδό της σωτηρίας. Κατ΄ αρχήν θά ήθελα νά πω ότι δέν θεωρώ σωστό τά προσωπικά νά κοινολογούνται σέ αγνώστους, όπως καί δέν γίνεται στόν καιρό μας δημόσια εξομολόγηση. Τά πνευματικά θέματα καί οι σχετικές απαντήσεις πρέπει νά είναι εξατομικευμένες. Πιστεύω ότι ξέρεις πώς υπάρχουν καί περίεργοι άνθρωποι, οι οποίοι παρεξηγούν καί διαστρέφουν τά πάντα σύμφωνα μέ τά δικά τους μυαλά.
Όσον αφορά τά όσα μου γράφεις καί ρωτάς, έχω νά πω τά εξής: Πρώτον, δέν είναι εύκολο νά γράψω πολλά λόγια. Κάτι περισσότερο θά μπορούσα νά πω, άν μου τηλεφωνούσες. Έπειτα τά όσα ζούμε καί γνωρίζουμε, τά μαθαίνουμε καί τά ζούμε σέ όλη τή διάρκεια της ζωής μας, καί δέν είναι δυνατόν νά περιληφθούν μέσα σέ λίγα λόγια.
Γενικά, είμαι της άποψης του Αγίου Γέροντα Πορφυρίου, πού έλεγε ότι ο διάβολος μας ακολουθεί σάν ένα σκυλάκι πού γαβγίζει. Άν του δώσουμε σημασία, τόσο επιμένει νά ακολουθεί καί νά γαβγίζει. Αλλά, άν τό περιφρονήσουμε, δέν του δώσουμε σημασία, καί συνεχίζουμε μέ ιδιαίτερη επιμέλεια τόν δρόμο μας πρός (καί μέ) όσα αρέσουν στόν Θεό, αυτός ο σκύλος θά συνεχίσει γιά λίγο νά μας ακολουθεί, αλλά σύντομα θά μας αφήσει ήσυχους.
Δέν είναι δυνατόν, κατά τή γνώμη μου, σέ οποιαδήποτε δυσκολία νά δίνονται κάποια χάπια πού νά λύνουν τό πρόβλημα αυτομάτως. Υπάρχουν βέβαια καί «χάπια» (=εύκολες λύσεις), αλλά πιάνουν (ενεργούν) όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή μία επιμελημένη καί συστηματική προσπάθεια. Ό,τι καλό υπάρχει, μας αναπαύει/ευχαριστεί καί επιθυμούμε, τό βρίσκουμε μόνο κοντά στόν Θεό καί τήν εν Χριστώ ζωή. Π.χ. δέν είναι δυνατόν επειδή θυμιάζεις κάθε μέρα, ή επειδή φοράς Σταυρό στό λαιμό σου, νά νομίζεις ότι δέν πρόκειται νά συμβεί τίποτε ανεπιθύμητο. Καί από τήν άλλη, ό,τι κακό υπάρχει, όπως θλίψη, πίεση, φόβος, δειλία, απαισιοδοξία, στενοχώρια, μή κατά Θεόν λύπη καί άλλα παρόμοια, όλα αυτά είναι επήρεια δαιμονική, καί μας κυριεύουν επειδή λείπει από τή ζωή μας ο Χριστός, ή επειδή δέν αγωνιζόμαστε ολόψυχα όπως μας συνιστά ο Χριστός καί οι Άγιοι (κοιμηθέντες αλλά καί ζώντες).
Εν συντομία, θά μπορούσα νά πω γιά τό θέμα μας τά εξής: Έχουμε μεγάλη ανάγκη από μελέτη πνευματική, ιδίως του Ευαγγελίου, του Αποστόλου καί ασκητικών Πατερικών. Από πίστη, ευλάβεια, θερμή καί συστηματική προσευχή, ταπεινοφροσύνη, μετάνοια, αποφυγή σαρκικών αμαρτιών καί κοιλιοδουλείας, σοβαρότητα (όχι αστειότητες) στίς σχέσεις μας μέ τούς άλλους. Άν έχετε σύζυγο, εννοείται ότι θά τόν φροντίζετε καί θά τόν υπακούετε σέ όλα, καθώς τό ζητά η φύση, ο Θεός, ο Απόστολος. Όταν δέν υπάρχει σύζυγος, επιτρέπονται τά σχετικά, μόνο μέ νόμιμο τρόπο, δηλαδή μέ τήν ευλογία της Εκκλησίας (του μυστηρίου του γάμου).
Άν ζήτε όπως συνιστά τό Ευαγγέλιο καί οι Πατέρες, θά έχετε όλες τίς προϋποθέσεις γιά μία ειρηνική κι ευλογημένη ζωή, απαλλαγμένη από καθετί δαιμονικό καί στενάχωρο. Βέβαια όλοι μας σηκώνουμε τόν προσωπικό μας Σταυρό, αλλά μέ τήν βοήθεια του Θεού έχουμε υπομονή, ανδρεία, θάρρος, ελπίδα, δύναμη καί ανάπαυση πνευματική μαζί μέ χαρά θεϊκή καί ευτυχία πνευματική. Κι επαναλαμβάνω, τά πνευματικά έχουν μόνο αρχή, καί ποτέ τέλος. Όσο πιό πολύ (σέ ένταση καί διάρκεια) αγωνίζεται κάποιος, τόσο πιό πολύ προοδεύει καί ευλογείται.
_________________ Αγιορείτης Ιερομόναχος πατήρ Μάξιμος, ο του Γέροντος Ιωσήφ.
www.maximosathos.com
frmaxim@otenet.gr
http://agiooros.freeforums.org/forum-f38.html
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Μάξιμος Ιωσήφ
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρωτάμε τόν Αγιορείτη καί μας απαντά Δημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 19, 2009 6:35 am |
|
 |
| Απλό Μέλος |
 |
|
Αγαπητή εν Χριστώ αδελφή, ο Χριστός καί η Παναγιά νά σέ ευλογεί καί οδηγεί στήν οδό της σωτηρίας. Κατ΄ αρχήν θά ήθελα νά πω ότι δέν θεωρώ σωστό τά προσωπικά νά κοινολογούνται σέ αγνώστους, όπως καί δέν γίνεται στόν καιρό μας δημόσια εξομολόγηση. Τά πνευματικά θέματα καί οι σχετικές απαντήσεις πρέπει νά είναι εξατομικευμένες. Πιστεύω ότι ξέρεις πώς υπάρχουν καί περίεργοι άνθρωποι, οι οποίοι παρεξηγούν καί διαστρέφουν τά πάντα σύμφωνα μέ τά δικά τους μυαλά. Όσον αφορά τά όσα μου γράφεις καί ρωτάς, έχω νά πω τά εξής: Πρώτον, δέν είναι εύκολο νά γράψω πολλά λόγια. Κάτι περισσότερο θά μπορούσα νά πω, άν μου τηλεφωνούσες. Έπειτα τά όσα ζούμε καί γνωρίζουμε, τά μαθαίνουμε καί τά ζούμε σέ όλη τή διάρκεια της ζωής μας, καί δέν είναι δυνατόν νά περιληφθούν μέσα σέ λίγα λόγια. Γενικά, είμαι της άποψης του Αγίου Γέροντα Πορφυρίου, πού έλεγε ότι ο διάβολος μας ακολουθεί σάν ένα σκυλάκι πού γαβγίζει. Άν του δώσουμε σημασία, τόσο επιμένει νά ακολουθεί καί νά γαβγίζει. Αλλά, άν τό περιφρονήσουμε, δέν του δώσουμε σημασία, καί συνεχίζουμε μέ ιδιαίτερη επιμέλεια τόν δρόμο μας πρός (καί μέ) όσα αρέσουν στόν Θεό, αυτός ο σκύλος θά συνεχίσει γιά λίγο νά μας ακολουθεί, αλλά σύντομα θά μας αφήσει ήσυχους. Δέν είναι δυνατόν, κατά τή γνώμη μου, σέ οποιαδήποτε δυσκολία νά δίνονται κάποια χάπια πού νά λύνουν τό πρόβλημα αυτομάτως. Υπάρχουν βέβαια καί «χάπια» (=εύκολες λύσεις), αλλά πιάνουν (ενεργούν) όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή μία επιμελημένη καί συστηματική προσπάθεια. Ό,τι καλό υπάρχει, μας αναπαύει/ευχαριστεί καί επιθυμούμε, τό βρίσκουμε μόνο κοντά στόν Θεό καί τήν εν Χριστώ ζωή. Π.χ. δέν είναι δυνατόν επειδή θυμιάζεις κάθε μέρα, ή επειδή φοράς Σταυρό στό λαιμό σου, νά νομίζεις ότι δέν πρόκειται νά συμβεί τίποτε ανεπιθύμητο. Καί από τήν άλλη, ό,τι κακό υπάρχει, όπως θλίψη, πίεση, φόβος, δειλία, απαισιοδοξία, στενοχώρια, μή κατά Θεόν λύπη καί άλλα παρόμοια, όλα αυτά είναι επήρεια δαιμονική, καί μας κυριεύουν επειδή λείπει από τή ζωή μας ο Χριστός, ή επειδή δέν αγωνιζόμαστε ολόψυχα όπως μας συνιστά ο Χριστός καί οι Άγιοι (κοιμηθέντες αλλά καί ζώντες). Εν συντομία, θά μπορούσα νά πω γιά τό θέμα μας τά εξής: Έχουμε μεγάλη ανάγκη από μελέτη πνευματική, ιδίως του Ευαγγελίου, του Αποστόλου καί ασκητικών Πατερικών. Από πίστη, ευλάβεια, θερμή καί συστηματική προσευχή, ταπεινοφροσύνη, μετάνοια, αποφυγή σαρκικών αμαρτιών καί κοιλιοδουλείας, σοβαρότητα (όχι αστειότητες) στίς σχέσεις μας μέ τούς άλλους. Άν έχετε σύζυγο, εννοείται ότι θά τόν φροντίζετε καί θά τόν υπακούετε σέ όλα, καθώς τό ζητά η φύση, ο Θεός, ο Απόστολος. Όταν δέν υπάρχει σύζυγος, επιτρέπονται τά σχετικά, μόνο μέ νόμιμο τρόπο, δηλαδή μέ τήν ευλογία της Εκκλησίας (του μυστηρίου του γάμου). Άν ζήτε όπως συνιστά τό Ευαγγέλιο καί οι Πατέρες, θέ έχετε όλες τίς προϋποθέσεις γιά μία ειρηνική κι ευλογημένη ζωή, απαλλαγμένη από καθετί δαιμονικό καί στενάχωρο. Βέβαια όλοι μας σηκώνουμε τόν προσωπικό μας Σταυρό, αλλά μέ τήν βοήθεια του Θεού έχουμε υπομονή, ανδρεία, θάρρος, ελπίδα, δύναμη καί ανάπαυση πνευματική μαζί μέ χαρά θεϊκή καί ευτυχία πνευματική. Κι επαναλαμβάνω, τά πνευματικά έχουν μόνο αρχή, καί ποτέ τέλος. Όσο πιό πολύ (σέ ένταση καί διάρκεια) αγωνίζεται κάποιος, τόσο πιό πολύ προοδεύει καί ευλογείται. On 17 Σεπ 2009, at 11:30 , ANTΩΝΙΟΣ wrote: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ topic-t657-15.htmlπατέρα μάξιμε ευλογείτε.... είμαι μία νέα κοπέλα 29 ετών και βασανίζομαι από την κατάθλιψη..... νιώθω να πολεμούμαι από τον πονηρό.... εκκλησιάζομαι , εξομολογούμαι ,προσεύχομαι , καίω ακοίμητο καντήλι και θυμιατίζω κάθε μέρα... οι λογισμοί μου όμως πολλές φορές είναι πολύ άσχημοι και νιώθω φόβο πως θα καταληφθώ από τον πονηρό.... σας παρακαλώ βοηθήστε με λέγοντάς μου τί παραπάνω πρέπει να κάνω για να διώξω αυτό το μαύρο πέπλο από πάνω μου.... δεν αντέχω άλλο.... ξέρω πως δεν πρέπει να απελπιζόμαστε και να έχουμε πίστη στον Κύριό μας.... λέω πάντα γεννηθήτω το θέλημά Σου Κύριε και έτσι αφήνομαι στα Χέρια του..... σας παρακαλώ αν δεν σας είναι κόπος απαντήστε μου....
www.maximosathos.com
frmaxim@otenet.gr
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
|
Μάξιμος Ιωσήφ
|
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ρωτάμε τόν Αγιορείτη καί μας απαντά Δημοσιεύτηκε: Σάβ Σεπ 19, 2009 10:40 am |
|
 |
| Απλό Μέλος |
 |
|
|
ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΗ, ΧΑΙΡΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΠΑΝΤΟΤΕ!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ.
ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΟΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ) ΜΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΥ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ (ΙΣΩΣ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥ), ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ.
ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ, ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ, ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ ΣΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΔΕΝ ΣΕ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΜΕΛΕΤΗ, ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΚΑΛΑ ΧΟΜΠΥ, ΟΠΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΦΤΩΧΕΣ-ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΕΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ. ΑΝ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΘΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΦΙΛΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΤΣΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ/ΗΓΟΥΜΕΝΕΣ, ΣΥΧΝΑΖΕ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ.
ΚΑΙ, ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙ (ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ) ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΣ, ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΙΔΙΩΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ή ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΆ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΛΦΕΣ. ΜΗ ΛΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ, ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΟΥ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΙΣΣΕΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΕΖΕΣΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ. ΤΕΤΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ. «ΜΕ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ» ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ. ΣΥΝΙΣΤΑ Ο ΘΕΟΣ: «ΕΚΚΛΙΝΟΝ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΟΝ ΑΓΑΘΟΝ». ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΞΑΝΑΕΙΠΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ. ΠΑΤΕΡ ΜΑΞΙΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ.
www.maximosathos.com
frmaxim@otenet.gr
|
|
|
Κορυφή |
|
 |
Μελη σε συνδεση |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες |
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
|

|
|