====================================================================================
tsallinia έγραψε:
στο παρων topic θα προσπαθησουμε με πατερικα κειμενα να αποδειξουμε τις πλανες του silver. θα ηθελα να κανω την αρχη,με την πλανη του silver οτι οι λαικοι δεν μπορουν να αποτειχιστουν. βεβαια του ειχα απαντησει και παλαιοτερα με την επιστολη του αγιου θεοδωρου στουδιτου προς την σπαθαριαν, εις την οποιαν της λεει να μην κοινωνει με την αιρεση,οτι εχει και αυτη ευθυνη δηλαδη, ομως νομιζω οτι ο μεγας κανονολογος ΖΩΝΑΡΑΣ θα του απαντησει καλυτερα. γραφει λοιπον ο ζωναρας εις την ερμηνεια του στον ιε κανονα της ΑΒ συνοδου:
Aνάθεμα αν καταλαβαίνεις ελληνικά...
Γιατί να μου απαντήση ο Ζωναράς, αφού απαντάς συ ο ίδιος, συμφωνόντας μαζί μου
και δεν το αντιλαμβάνεσαι ταλαίπωρε!
Τι της λέγει ο Άγιος Πατέρας; Να αποτειχιστεί; Δεν της λέει να αποτειχιστεί, διότι εκκλησιολογικά,
ο όρος "αποτείχιση" είναι για τον Κλήρο και όχι για εμάς τους λαϊκούς.
Τι της λέγει; Να μην κοινωνεί με την αίρεση.
Σου είπα εγώ ποτέ να κοινωνείς με την αίρεση;
Δεν υπάρχει στον ελλαδικό χώρο κληρικός να εκκλησιάζεσαι; Όλοι είναι οικουμενιστές;
Αυτοί οι δεκάδες Αρχιερείς, Πρωτοπρεσβύτεροι, Αρχιμανδρίτες, ιερείς, Ηγούμενοι που
υπογράφουν την Ομολογία Ορθοδόξου Πίστεως, είναι αιρετικοί; Δεν μπορείς να εκκλησιάζεσαι
σε έναν από αυτούς;
Μην γράφεις συνεχώς για τον 15ον Κανόνα της ΑΒ, δεν είναι για τους λαϊκούς.
Είναι για τους Κληρικούς. Τόπαμε 500 φορές. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις;
Είσαι μέλος και σε άλλα Ορθόδοξα φόρα (φόρουμς), βρήκες πουθενά ανταπόκριση
σε αυτές τις ανοησίες σου; Μόνο εδώ, από δυο-τρεις με τα ίδια μυαλά σαν τα δικά σου....
====================================================================================