Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 5:30 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Παίσιος: Προτίμησε την καταστροφή από την βοήθεια (αγάπη);
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 19, 2009 12:02 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:45 pm
Δημοσ.: 258
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Υπάρχει μια ιστορία που προβάλλεται συνεχώς σε διάφορες συζητήσεις για τον Παίσιο.
Ειναι αυτή με την ντοματιά:
Επειδή ο π. Παίσιος είχε ντοματούλες ενώ οι άλλοι δεν είχαν, αυτός τελικά κατέστρεψε τον κήπο του με τις ντομάτες.
Αναρωτιώμουν όμως : Γιατί δεν πηρε τους σπόρους για να φυτέψει, και έτσι να έχουν και οι Βεδουίνοι ντοματουλες να φανε; Αντι για αυτό όμως χάλασε τον κήπο του.
Ποιο συγκεκριμένα »Μιά φορά φύτεψα και μια ρίζα ντομάτα, αλλά μετά με πείραξε ο λογισμός μου και την ξερρίζωσα, για να μην προκαλώ τους Βεδουίνους. Μού φαινόταν αταίριαστο, οι φτωχοί Βεδουίνοι να μην έχουν ντομάτες, και εγώ που ήμουν καλόγηρος να έχω, έστω και μια ρίζα.

Προτίμησε δηλαδή την καταστροφή από την βοήθεια (αγάπη); Το σκότος από το Φως;
Με πειράζει και εμένα τώρα ο λογισμός μου: Έχω ένα που πεθάινει της πείνας, και εγώ έχω μια μπριζόλα. Θα πρέπει να πετάξω την μπριζόλα για να μην προκαλέσω τον πινασμένο; Αυτό είναι αντίθετο με την δεύτερη κυριότερη εντολή του Θεού, αγάπα τον πλησίον σου που είναι ουσιαστικά η πρώτη.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Παίσιος: Προτίμησε την καταστροφή από την βοήθεια (αγάπη);
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 20, 2009 3:01 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Τετ Μάιος 27, 2009 6:48 pm
Δημοσ.: 98
Αδελφε Πασχαλη και εσυ ψαχνεις να βρεις τωρα το ΓΙΑΤΙ........
δεν θα σου απαντησω αλλα θα σε ρωτησω κατι αλλο εγω

ΕΙΝΕ ΑΡΑΓΕΣ ΕΤΣΙ?
ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟΣ ΑΥΤΑ
Η.. ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ?
μην ξεχνας ο π.Παισιος δεν εδωσε ποτε συνεντευξη σε κανεναν απλως
συνταξανε απο τον εναν και τον αλλον ιστοριες καποιοι συγραφεις και γραψανε βιβλιο του π.Παισιου
οπου προφανως να αλλαξανε ισως κατα λαθος ......
ισως καλοπροαιρετα
τα λογια του τα οποια εμεις τωρα ενοουμε λαθος.......

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Παίσιος: Προτίμησε την καταστροφή από την βοήθεια (αγάπη);
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Νοέμ 21, 2009 11:45 pm 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Παρ Νοέμ 20, 2009 1:46 am
Δημοσ.: 3
PASCAL δώσε μας παραπομπή διότι ούτε εγω νομίζω ότι είναι αληθινή.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 22, 2009 1:01 am 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:45 pm
Δημοσ.: 258
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Γνώρισα έναν Μοναχό στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά πριν δυο χρόνια και κάτι.

Αργότερα, τον αναγνώρισα στο κανάλι ΕΡΤ 3 σε μια εκπομπή αφιέρομα για τον π. Παίσιο.

Εκείνος ο Μοναχός το είπε και έδειξε το σημείο όπου είχε σπειρει ντοματιά και όπως είπε την ξερίζωσε.

Αγαπητέ Δημήτρη, αν είδες σε άλλο σημείο στο σιτε του Αντώνη έχω γράψει και εγώ αυτά που έγραψες εσύ.

Δεν ξέρω εάν τα έκανε, εάν τα είπε, εάν εάν εάν εάν ...

Ίσως κακώς που το έφερα ως θέμα στο σιτε.

Ίσως να ήταν πλανεμένος, ίσως να είναι Αγιος άνθρωπος.

Ίσως δεν έπρεπε να γράφουμε για άλλους εφόσον δεν είμαστε σίγουροι οι ίδιοι.

Με βάζετε σε σκέψη. Θα προσευχηθώ.

Ευχαριστώ. Καλή νύχτα.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Νοέμ 23, 2009 1:57 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

pascal έγραψε:
Γνώρισα έναν Μοναχό στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά πριν δυο χρόνια και κάτι.

Αργότερα, τον αναγνώρισα στο κανάλι ΕΡΤ 3 σε μια εκπομπή αφιέρομα για τον π. Παίσιο.

Εκείνος ο Μοναχός το είπε και έδειξε το σημείο όπου είχε σπειρει ντοματιά και όπως είπε την ξερίζωσε.

Αγαπητέ Δημήτρη, αν είδες σε άλλο σημείο στο σιτε του Αντώνη έχω γράψει και εγώ αυτά που έγραψες εσύ.

Δεν ξέρω εάν τα έκανε, εάν τα είπε, εάν εάν εάν εάν ...

Ίσως κακώς που το έφερα ως θέμα στο σιτε.

Ίσως να ήταν πλανεμένος, ίσως να είναι Αγιος άνθρωπος.

Ίσως δεν έπρεπε να γράφουμε για άλλους εφόσον δεν είμαστε σίγουροι οι ίδιοι.

Με βάζετε σε σκέψη. Θα προσευχηθώ.

Ευχαριστώ. Καλή νύχτα.

:D
Αγαπητε αδελφε πασχαλη ειδες σε καναμε να προσευχηθεις αραγε καλο καναμε .πλακα κανω οκ?
Στο θεμα μας τωρα..δεν εκανες φιλε κακο εδω ειμαστε για να ρωταμε ο ενας τον αλλον και να ενημερωνομαστε
οσο για τον πατερ παισιο τι λεει ο ενας και αλλος εγω δεν τον γνωρισα απλως κραταω το οτι ειτανε ενας συγχρωνος αγιος διοτι εκανε θαυματα τα οποια σιγουρα ειτανε εκ θεου και τα μαρτυρανε πολλοι.
οσο για τις ντοματιες ισως και να εινε ετσι, ισως δεν φτανανε για ολους οι ντοματες, και αντι να δωσει σε μερικους και να αδικισει αλλους να το εκανε αυτο.δεν ξερω
Κανε και για εμενα τον αχρειο και αμαρτωλο καμια προσευχη αδελφε μου Πασχαλη που προσπαθει αλλα δεν λεει να βαλει μυαλο

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 2:22 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Νοέμ 16, 2009 3:57 pm
Δημοσ.: 51
Ολοι μιλατε για τον πατερ-Παισιο και για τις ''προφητιες '' του λες και ειναι αγιος.Ειναι ποτε δυνατον ενας που εχει διορατικοτητα -οπως διαδιδεται γιατον .π.Π.- να ειχει συναντηθει με τον οικουμενιστη Βαρθολομαιο και να εχει πει πως ο Θεος αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η εκκλησια οικονομησε τον καλυτερο Πατριαρχη. Ειναι δυνατον αυτος ο ανθρωπος να ειναι του Θεου.Ο αγιος -Ιγνατιος ο Θεοφορος μας λεει οτι΄''οποιος διδασκει παρα τα διατεταγμενα ,καν νηστευει , καν προφητευει , καν σημεια ποιει λυκος εν δορα προβατου ειναι φθοραν προβατων απεργασαμενος''.Μετα τον Οικουμενιστικο κατηφορο που πηρε η εκκλησια με την αλλαγη του ημερολογιου και λογω οτι πλεον δεν ''βγαζει'' αγιους , προσπαθει να αγιοποιησει καποιους που ουτε για τον ιδιο τον εαυτο τους δεν μπορεσαν να δουν το μελλον.Μιλαω για την ''προφητεια'' της ταφης του που επεσε εξω και αλλα που μπορουμε να αναφερουμε.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 2:56 am 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 30, 2008 6:23 pm
Δημοσ.: 980
====================================================================================================
pater-athanasios έγραψε:
Ειναι δυνατον αυτος ο ανθρωπος να ειναι του Θεου...

έλεγον ουν εκ των Φαρισαίων τινές· ούτος ο άνθρωπος ουκ έστι παρά του Θεού...
(Iωάν (9,16 ).

Αν κάνεις παραβολή, εσύ και οι Φαρσαίοι που κυνήγησαν τον Χριστό,
χρησιμοποιείτε το ίδιο λεξιλόγιο.

Άρα έχετε το ίδιο πνεύμα που καθοδηγεί τα ρήματά σας!

Ποιο είναι αυτό το πνεύμα;;

Γνωρίζεις την απάντηση.

====================================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 3:29 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλός Αποστολέας
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Πέμ Αύγ 13, 2009 5:42 pm
Δημοσ.: 406
Τοποθεσια: Athens
pater-athanasios έγραψε:
Ειναι ποτε δυνατον ενας που εχει διορατικοτητα -οπως διαδιδεται γιατον .π.Π.- να ειχει συναντηθει με τον οικουμενιστη Βαρθολομαιο και να εχει πει πως ο Θεος αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η εκκλησια οικονομησε τον καλυτερο Πατριαρχη.

Έλα ντε! Είναι δυνατόν; Για σκέψου μήπως εσείς είστε που το βλέπετε με λάθος μάτι.

Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε λέει η παροιμία.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 11:23 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

ολα αυτα κατα του πατρος Παισιου γιατι ειπε πριν πολλα χρονια
οτι αυτοι οι καημενοι εινε σαν τσαμπι κομενο απο την αμπελο
για τους (ΓΟΧ)
απο εκει και περα τον βγαλατε απο την καρδια σας και βαλατε αλλον μεσα

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 11:28 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

pater-athanasios έγραψε:
Ολοι μιλατε για τον πατερ-Παισιο και για τις ''προφητιες '' του λες και ειναι αγιος.Ειναι ποτε δυνατον ενας που εχει διορατικοτητα -οπως διαδιδεται γιατον .π.Π.- να ειχει συναντηθει με τον οικουμενιστη Βαρθολομαιο και να εχει πει πως ο Θεος αυτους τους δυσκολους καιρους που περναει η εκκλησια οικονομησε τον καλυτερο Πατριαρχη. Ειναι δυνατον αυτος ο ανθρωπος να ειναι του Θεου.Ο αγιος -Ιγνατιος ο Θεοφορος μας λεει οτι΄''οποιος διδασκει παρα τα διατεταγμενα ,καν νηστευει , καν προφητευει , καν σημεια ποιει λυκος εν δορα προβατου ειναι φθοραν προβατων απεργασαμενος''.Μετα τον Οικουμενιστικο κατηφορο που πηρε η εκκλησια με την αλλαγη του ημερολογιου και λογω οτι πλεον δεν ''βγαζει'' αγιους , προσπαθει να αγιοποιησει καποιους που ουτε για τον ιδιο τον εαυτο τους δεν μπορεσαν να δουν το μελλον.Μιλαω για την ''προφητεια'' της ταφης του που επεσε εξω και αλλα που μπορουμε να αναφερουμε.

ειστε σιγουρος οτι ειπε ετσι για τον βαρθολομαιο?
το ακουσατε ο ιδιος με τα αυτια σας?

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 27, 2009 5:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Νοέμ 16, 2009 3:57 pm
Δημοσ.: 51
ειστε σιγουρος οτι ειπε ετσι για τον βαρθολομαιο?
το ακουσατε ο ιδιος με τα αυτια σας?[/quote]
Παιδια , δεν νοιωθω αυτο που μου δινεται μεσω των δικων σας μηνυματων για εσας και για κανεναν ανθρωπο στην γη.Ειμαι εδω απο αγαπη προς τον Κ.Η.Ι.Χ. και τιποτε αλλο .Ουτε μπορει καποιος να μου προσαψει κατηγορια σαν φανατικο.Για οτι σας ειπα εχω αποδειξεις τους πατερες του αγιου ορους που δεν προσκυνησαν τον αντιχριστο ΠΑΠΑ και το σατανικο συναφι του.Εχομαι εντολη μονο τον Σατανα να εχθρευομαστε και τα εργα του και οχι τους ανθρωπους.ΔΕν θεωρω κανεναν του Ν.Η. ως αντιπαλο η' εχθρο .Πολλοι ακομα και απο το παλαιο μας θεωρουν οτι αφου ανοικουμε στην ταδε συνοδο η στον ταδε αρχιεπισκοπο δεν ειμαστε του ΘΕΟΥ. Αυτοι εχουν το πνευμα της
πλανης και οχι εγω.Ουτε ποτε ειπα η ' σκεφτηκα οτι δεν θα σωθει καποιος που βρισκεται στην εκκλησια του ν.η.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ δικη μας δουλεια.Μην κολλατε σε επιφανειακα πραγματα .Σας ανεφερα για τον αγιο-Ιγνατιο τον Θεοφορο τι ειπε .Η κριση επαφιεται σε εσας

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 11 δημοσιεύσεις ] 

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση