|
====================================================================================================================
Δύσκολα τα πράγματα...
ασθενεί τις εν υμίν; προσκαλεσάσθω τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν
επ΄ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου·
και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος·
( Καινή Διαθήκη Ιακ. : 5,14 )
Γνωρίζω, και τα εδάφια της Π. Διαθήκης όπως :
Και ιατρώ δος τόπον και γαρ αυτόν έκτισε Κύριος. (Σοφία Σειράχ ΛΗ: 12 )
Κύριος έκτισεν εκ γης φάρμακα και ανήρ φρόνιμος ου προσοχθιεί αυτοίς (Σοφία Σειράχ ΛΗ : 4 ).
Τώρα, ποιος από εμάς τους σούπερ- ορθόδοξους, όταν αρρωστήσουμε αντί για το νοσοκομείο,
προσκαλούμε τους Ιερείς για Ευχέλαιο;
Έτσι όπως έχουμε φύγει μακριά από την πίστη, αν πάθει ένα μέλος της οικογένειάς μας, καρδιακή
προσβολή, και τηλεφωνήσουμε στον Ιερέα να έρθη να προσευχηθεί για να γίνει καλά ο ασθενής,
νομίζω, και ο Ιερέας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μας θα μας στείλουνε στο...ψυχιατρείο!
Μπορεί να έχει κανείς σήμερα εμπιστοσύνη σε ιατρούς, όταν μόνο στην Ελλάδα μας
κατακρεουργούν περίπου 950 ελληνόπουλα με τις εκτρώσεις;
Ποιος δίνει ζωή και ποιος θάνατο; Και ποιος μπορεί να αντισταθεί όταν Αυτός αποφασίζει;
Εγώ θανατώνω και εγώ ζωοποιώ, εγώ θα πλήξω και εγώ θα θεραπεύσω.
Δεν υπάρχει κανείς ο οποίος θα ημπορέση να βγάλη άνθρωπον από τα χέρια μου (Δευτ. ΛΒ: 39 ).
Όταν δε βρεθώ στο νοσοκομείο περιμένοντας να αφαιρέσουν από κάποιον την καρδιά του
να την βάλλουν σε εμένα, που είναι η Πίστη μου να προσευχηθώ να κάνει ο Κύριος το θαύμα Του
ώστε ο δότης να γίνει καλά, και συγχρόνως να στείλει και εμένα θεραπευμένο στο σπίτι μου;
Τι λέει ο Κύριος για εμάς;
αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα(=θαύματα ), α εγώ ποιώ
κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει,
(Ιωάννην 14,12 ).
Εγώ όμως, ω έπαρχε, δεν επίστευσα εις τον Χριστόν μόνον με τα λόγια των Γραφών, αλλ’ εζήτησα
να γνωρίσω και με το έργον την αλήθειαν. Ευρών λοιπόν άνθρωπόν τινα παράλυτον, του οποίου
όλα τα μέλη ήσαν μεμαραμμένα και ουδείς ιατρός ήτο ικανός να τον θεραπεύση, εγνώρισα ότι το
έργον ηκολούθει τους λόγους, διότι καθώς επεκαλέσθην μόνον το όνομα του Δεσπότου Χριστού,
ευθύς εκείνα τα μεμαραμμένα μέλη του ασθενούς, ως να μετεπλάσθησαν, έστρεψαν εις την προτέραν
κατάστασιν και έγινεν ο άνθρωπος υγιής, ως να μην είχε ποτέ ασθενήσει. Με το έργον λοιπόν εγνώρισα
τον Δημιουργόν των απάντων και μισήσας την δόξαν και την ματαιότητα των ειδωλολατρών, έγινα δούλος
του Χριστού δια του θείου Βαπτίσματος. Από τότε δε, ω έπαρχε, ασθενείας φοβεράς, πάθη ανίατα και άλλα
κακά, τα οποία μόνος, ο Θεός, δύναται να ιατρεύση, θεραπεύω εν ευκολία επικαλούμενος το όνομα μόνον του Χριστού. (Άγ. Μάρτυς Μηνάς).
Και μη μου πείτε : άλλοι καιροί τότε αδελφέ!
Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας.
(Εβραίους : 13,8 ).
Απλούστατα νερώσαμε την Πίστη μας, και αντί να αφήσουμε την υγεία μας στα χέρια
του Χριστού μας, την αφήνουμε στην μεταμόσχευση των ιατρών!!!
====================================================================================================================
|