Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 6:01 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 48 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο

ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ;
ΝΑΙ 65%  65%  [ 22 ]
ΟΧΙ 29%  29%  [ 10 ]
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 6%  6%  [ 2 ]
Σύνολο ψήφων : 34
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 30, 2009 1:42 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ;YΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ H EΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ;ΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ;ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΩΝΕΙ ΤΙς ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕς ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ; Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ Η ΕΝ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΝΕΙΡΟ ΠΑΠΙΚΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ H ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ;

Εικόνα
Εικόνα

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μάιος 30, 2009 1:50 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
KAI IΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

H ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ OIKOYMENIΣΜΟΥ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ
και τα αλλα εδω http://www.youtube.com/view_play_list?p=3D4170862F51D462

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 31, 2009 10:04 pm 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Μαρ 25, 2009 8:47 pm
Δημοσ.: 192
Τοποθεσια: ??????????????????????
Καλησπέρα οι εν Χριστό αδελφέ .

Παλαιοημερολογίτες ονομάζονται διάφορες ομάδες Ορθόδοξων Χριστιανών (οι περισσότερες από τις οποίες αυτοαποκαλούνται Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ΓΟΧ), οι οποίοι αποσχίσθηκαν από την επίσημη ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος το 1924, όταν η τελευταία αναθεώρησε το Ιουλιανό ημερολόγιο, ώστε να συμπίπτει με το νέο, Γρηγοριανό ημερολόγιο που είχε υιοθετήσει η πολιτεία. Οι Παλαιοημερολογίτες θεώρησαν την αλλαγή του ημερολογίου ως πρώτο βήμα για την υποταγή των ορθοδόξων στον Πάπα και ότι η επίσημη εκκλησία υπέπεσε στην αίρεση του οικουμενισμού, απομακρύνθηκαν από αυτήν και διατηρούν το Ιουλιανό ημερολόγιο στην παλαιά του μορφή. Το ημερολόγιο που ακολουθούν οι παλαιοημερολογίτες υπολείπεται από το διεθνές ημερολόγιο κατά 13 ημέρες.

Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και προϊόν της αίρεσης του οικουμενισμού. Κατ' αυτούς πραγματικό κίνητρο για την αλλαγή του ημερολογίου ήταν η χρονική σύμπτωση των θρησκευτικών εορτών καθολικών και ορθοδόξων ως πρώτο βήμα για την ένωση των εκκλησιών και την υποταγή όλων στον Πάπα.

;ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟΤΑΤΟ «ΠΑΠΑ» :twisted: ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΑΙ .

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ, Η ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ .

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 31, 2009 10:11 pm 
Δηλαδή οι γέροντες του Αγίου Όρους γιορτάζουν διπλές γιορτές μια γιορτή με το Πάτριο μέσα στο Αγιο Όρος και μετα απο μερικές μέρες αν είναι εκτός Όρους την ξαναγιορτάζουν.Καλά τα καταφεραν οι Οικουμενιστές.ΜΠΡΑΒΟ. :twisted: :twisted: :twisted:

Κορυφή

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Μάιος 31, 2009 11:35 pm 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Μαρ 25, 2009 8:47 pm
Δημοσ.: 192
Τοποθεσια: ??????????????????????
saint118 έγραψε:
Δηλαδή οι γέροντες του Αγίου Όρους γιορτάζουν διπλές γιορτές μια γιορτή με το Πάτριο μέσα στο Αγιο Όρος και μετα απο μερικές μέρες αν είναι εκτός Όρους την ξαναγιορτάζουν.Καλά τα καταφεραν οι Οικουμενιστές.ΜΠΡΑΒΟ. :twisted: :twisted: :twisted:

http://www.orthodoxosagon.gr/images/sto ... paniei.jpgΕικόνα

Πρώτον δεν ανέφερα καθόλου τους γέροντες του Άγιου Όρους .όταν είναι έξω γιορτάζουν μαζί μας. Αλλα από ότι ξέρεις οι γέροντες δεν αναμείχτηκαν με τους οικουμενιστές και άμα θέλεις να ξέρεις διάβασε καλα, αυτό το κείμενο που θα το βρεις http://www.orthodoxosagon.gr/index.php? ... Itemid=529 με πολλά αλλά αν αντέχεις την αλήθεια.

Και κάποτε πρέπει να παραδεχτούμε την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Και αφου διαβάσεις τα κείμενα θα καταλάβεις ποιος έχει δίκαιο .Δεν μου λες ποιος Πατριάρχης από τους δυο πήγε με τον Πρώτον δεν ανέφερα καθόλου τους γέροντες του Άγιου Όρους .όταν είναι έξω γιορτάζουν μαζί μας. Αλλα από ότι ξέρεις οι γέροντες δεν αναμείχτηκαν με τους οικουμενιστές και άμα θέλεις να ξέρεις διάβασε καλα, αυτό το κείμενο που θα το βρεις http://www.orthodoxosagon.gr/index.php? ... Itemid=529 με πολλά αλλά αν αντέχεις την αλήθεια.

Και κάποτε πρέπει να παραδεχτούμε την αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Και αφου διαβάσεις τα κείμενα θα καταλάβεις ποιος έχει δίκαιο .Δεν μου λες ποιος Πατριάρχης από τους δυο πήγε με τον :twisted: τατο

Η μάλλον τη γυρεύομε εμείς με το νέο ημερολόγιο οι έξυπνοι με τον παπα - :twisted: που κανουμε και θεια λειτουργία μαζι του και κοινωνούν των αχράντων μυστήριων, κούνια που τους κούναγε. Και πρόσεχε την άλλη φορά καλύτερα τα λόγια σου που γραφεις.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 02, 2009 1:04 am 
Το αστείο είναι που μερικοί ανεγκέφαλοι λένε τους Αδερφούς του πατρίου σχησματικούς.Άρα και τους προπαπούδες τους και όλους τους Αγίους μας.ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΧΙΣΜAΤΙΚΟΙ;Oi iεροί κανόνες δεν λένε κρατείται τις παραδόσεις;Τι σχέση έχει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με το ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ;ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ με τις συναλαγές τις εμπορικές και την αλλαγή του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;Και παλαιότερα τρεις μάλιστα φορές είχε συζητηθεί η αλλαγή αλλά οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ το διατήρησαν για χάρη της ενότητας.Και αυτοί που λένε ότι έκαναν διόρθωση αφού είναι τόσο καλοί γιατί ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ στα ίσια;ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ;ΟΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ;Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ,ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ.Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ....ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ .... :twisted: :twisted: :twisted:

Κορυφή

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 31, 2009 5:10 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Τετ Μάιος 27, 2009 6:48 pm
Δημοσ.: 98
saint118 έγραψε:
Το αστείο είναι που μερικοί ανεγκέφαλοι λένε τους Αδερφούς του πατρίου σχησματικούς.Άρα και τους προπαπούδες τους και όλους τους Αγίους μας.ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΧΙΣΜAΤΙΚΟΙ;Oi iεροί κανόνες δεν λένε κρατείται τις παραδόσεις;Τι σχέση έχει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ με το ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ;ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ με τις συναλαγές τις εμπορικές και την αλλαγή του ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;Και παλαιότερα τρεις μάλιστα φορές είχε συζητηθεί η αλλαγή αλλά οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ το διατήρησαν για χάρη της ενότητας.Και αυτοί που λένε ότι έκαναν διόρθωση αφού είναι τόσο καλοί γιατί ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ στα ίσια;ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ;ΟΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ;Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ,ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ.Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ....ΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΤΕ .... :twisted: :twisted: :twisted:

Το να εισε παλαιοημερολογητης δεν το βρισκο κακο αλλα να νομιζη ενας του παλαιου οτι αυτος εινε Χριστιανος Ορθοδοξος και οι αλοι οχι εινε κακο,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΗ Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.και κατι αλλο μια γειτονισα μου ειπε απαγορευετε να λεω >>>>>δι ευχων τον αγιον πατερων ημων<<<<<<,επειδη ειμε του νεου τι εινε αυτα μπορει να μου πει κανεις?πια εινε αυτη που θα μου πει εμενα τι να πω, οταν ερθει η στιγμη η αγια εκεινη θα με κρινει ο θεος οχι για ημερολογια αλλα για της πραξης μου

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 31, 2009 5:25 pm 
Σε σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Σάβ Μάιος 16, 2009 3:18 pm
Δημοσ.: 109
Το παλαιό ημερολόγιο είναι το σωστό και μακάρι να το ξαναβάλλουν για να το ακολουθούμε..Αλλά όχι να λένε μερικοί παλαιοημερολογίτες ότι τα μυστήρια που κάνουν οι νεοημερολογίτες δεν έχουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος!Αυτό δεν είναι σωστό κατά την ταπεινή μου άποψη.Ορίστε και τι έλεγε ο π. Παίσιος για το θέμα αυτό :

Τό θέμα τού ημερολογίου απασχολούσε πολύ τον Γέροντα. Πονούσε για το χωρισμό και προσευχόταν. Λυπόταν για τις παρατάξεις των παλαιοημερολογιτών που είναι ξεκομμένες σαν τα κλήματα από την Άμπελο, και δεν έχουν κοινωνία με τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Μερικές τέτοιες ενορίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ενώθηκαν μάλιστα καθ'; υπόδειξή του με την Εκκλησία, κρατώντας όπως ήθελαν το παλαιό ημερολόγιο.

Έλεγε, λοιπόν ο Γέροντας: «Καλό θά ήταν να μην υπήρχε αυτή η εορτολογική διαφορά, αλλά όμως δεν είναι θέμα πίστεως !».

Στις ενστάσεις ότι το νέο ημερολόγιο το έκανε Πάπας, απαντούσε:

«Το νέο ημερολόγιο το έκανε ένας Πάπας και το παλιό ένας ειδωλολάτρης», εννοώντας τον τότε αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα.

Για να φανεί καλύτερα η τοποθέτηση του Γέροντα στο θέμα του ημερολογίου, παρατίθεται στη συνέχεια μια σχετική μαρτυρία:

Ορθόδοξος Έλληνας με την οικογένειά του ζούσε χρόνια στην Αμερική. Είχε όμως σοβαρό πρόβλημα. Ο ίδιος ήταν ζηλωτής (παλαιοημερολογίτης), ενώ η γυναίκα και τα παιδιά του ήταν με το νέο ημερολόγιο. «Δεν μπορούσαμε να γιορτάσουμε μια γιορτή σαν οικογένεια μαζί», έλεγε αργότερα....

«Αυτοί είχαν Χριστούγεννα, εγώ του Αγίου Σπυρίδωνος. Εγώ Χριστούγεννα, αυτοί του Αϊ-Γιαννιού. Και αυτό ήταν το λιγότερο. Το χειρότερο ήταν το να σού λένε, όπως μας δίδασκαν, ότι οι νεοημερολογίτες είναι αιρετικοί και θα κολασθούν. Μικρό πράγμα είναι να ακούς συνέχεια ότι η γυναίκα σου και τα παιδιά σου πρόδωσαν την πίστη τους, πήγαν με τον Πάπα, τα μυστήριά τους δεν έχουν χάρη, κλπ.

Ώρες συζητούσαμε με τη γυναίκα μου, αλλά άκρη δε βρίσκαμε. Για να πω όμως την αλήθεια, κάτι δε μου άρεσε και στους Παλαιοημερολογίτες. Ιδίως όταν έρχονταν κάποιοι δεσποτάδες και μας μιλούσαν. Δέν μιλούσαν με αγάπη και με πόνο για τους πλανεμένους (όπως τους θεωρούσαν) νεοημερολογίτες. Αλλά θαρρείς πως είχαν ένα μίσος και χαίρονταν, όταν έλεγαν ότι "αυτοί, οί Νεοημερολογίτες, θα κολασθούν...."

Ήταν πολύ φανατικοί. Όταν τελείωνε η ομιλία τους, ένιωθα μέσα μου μια ταραχή. Έχανα την ειρήνη μου. Όμως, ούτε σκέψη να φύγω από την παράδοσή μας. Πήγαινα να σκάσω. Σίγουρα θα πάθαινα κάτι από τη στενοχώρια. Σ'; ένα ταξίδι μου στην Ελλάδα, είπα τον προβληματισμό μου στον ξάδερφό μου Γιάννη.

Εκείνος μου μίλησε για κάποιον γέροντα Παΐσιο. Αποφασίσαμε να πάμε στο Άγιον Όρος, να τον συναντήσω. Φθάσαμε στην «Παναγούδα». Ο Γέροντας μας κέρασε με γελαστό πρόσωπο και με έβαλε να καθήσω δίπλα του. Τα είχα χαμένα. Ένιωθα, όπως μου συμπεριφερόταν, σα να με γνώριζε από καιρό, σα να ήξερε τα πάντα για μένα.

«Πώς τα πας με τ'; αυτοκίνητα εκεί στην Αμερική;», μέ ρώτησε. Ήταν η πρώτη κουβέντα του. Σάστισα. Ξέχασα να αναφέρω πως η δουλειά μου ήταν στους χώρους σταθμεύσεως αυτοκινήτων, και φυσικά όλο με αυτοκίνητα ασχολούμουν.

«Καλά τα πάω», ήταν το μόνο που μπόρεσα να ψελλίσω, κοιτώντας σα χαμένος το Γέροντα. «Πόσες Εκκλησίες έχετε εκεί που μένεις»;

«Τέσσερις», απάντησα και δεύτερο κύμα έκπληξης με κατέλαβε. «Με το παλιό ή με το νέο»; Ήρθε ο τρίτος κεραυνός, που όμως, αντί να μεγαλώσει τη σαστιμάρα μου, κάπως με εξοικείωσε, με ...προσγείωσε, θα έλεγα, με το χάρισμα του Γέροντα.

«Δυο με το παλιό και δυο με το νέο», του αποκρίθηκα. «Εσύ πού πας»; «Εγώ με το παλιό και η γυναίκα μου με το νέο», απάντησα. «Κοίτα. Να πας κι εσύ εκεί που πηγαίνει και η γυναίκα σου», μου είπε με μια αυθεντικότητα, και ετοιμαζόταν να μου δώσει εξηγήσεις...

Αλλά για μένα το θέμα είχε πιά τελειώσει ! Δέν χρειαζόμουν εξηγήσεις και επιχειρήματα. Κάτι το ανεξήγητο συνέβη μέσα μου, κάτι το θεϊκό. Ένα βάρος έφυγε και τινάχτηκε μακριά μου. Όλα τα επιχειρήματα και όλες οι απειλές και οι αφορισμοί για τους νεοημερολογίτες, που χρόνια άκουγα, εξατμίστηκαν.

Ένιωθα τη χάρη του Θεού που μέσω του Αγίου του, δρούσε επάνω μου και με πλημμύριζε με μια ειρήνη που χρόνια αναζητούσα. Η κατάσταση που ζούσα θα εκδηλώθηκε στο πρόσωπό του...

Καί αυτό μάλλον, έκανε τον Γέροντα να σταματήσει για λίγο. Αλλά έπειτα συνέχισε με μερικές εξηγήσεις. Ίσως για να τις λέω σε άλλους. Ίσως και για να τις χρησιμοποιήσω για τον εαυτό μου σε καιρό πειρασμού, όταν θα περνούσε εκείνη η ουράνια κατάσταση.

«Και εμείς βέβαια εδώ στο Άγιον Όρος με το παλιό πάμε. Αλλά είναι άλλη περίπτωση. Είμαστε ενωμένοι με την Εκκλησία, με όλα τα Πατριαρχεία, και μ'; αυτά που έχουν το νέο ημερολόγιο και μ'; αυτά που έχουν το παλιό ημερολόγιο. Αναγνωρίζομε τα μυστήριά τους και αυτοί τα δικά μας. Οι ιερείς τους συλλειτουργούν με τους ιερείς μας. Ενώ αυτοί οι καημένοι ξεκόπηκαν...

Όμως, οί περισσότεροι Παλαιοημερολογίτες και ευλάβεια έχουν και ακρίβεια και αγωνιστικότητα και ζήλο Θεού. Μόνο που είναι αδιάκριτος ζήλος, «οι κατ'; επίγνωσιν».

Άλλοι από απλότητα, άλλοι από αμάθεια, άλλοι από εγωισμό, παρασύρθηκαν. Θεώρησαν τις 13 μέρες θέμα δογματικό και όλους εμάς πλανεμένους, και έφυγαν από την Εκκλησία. Δεν έχουν κοινωνία ούτε με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το νέο, αλλά ούτε και με τα Πατριαρχεία και τις Εκκλησίες που πάνε με το παλιό, γιατί δήθεν μολύνθηκαν από την επικοινωνία με τους νεοημερολογίτες...

Και όχι μόνον αυτό ! Και αυτοί οι λίγοι που έμειναν, έγιναν, δεν ξέρω και εγώ, από πόσα κομμάτια. Και όλο και κομματιάζονται και αλληλοαναθεματίζονται και αλληλοαφορίζονται και αλληλοκαθαιρούνται.

( Άν ήταν πράγματι τού Θεού αυτά πού κάνουν, θά έφταναν άραγε νά γίνουν αναμεταξύ τους δέκα κομμάτια; Δέν τό καταλαβαίνουν αυτό, ότι κάτι πάει στραβά, παρ΄ όλη τήν "τήρηση τής αρχαίας παράδοσης", όπως λένε...)

Δεν ξέρεις πόσο έχω πονέσει και πόσο έχω προσευχηθεί γι'; αυτό το θέμα, έλεγε ό Γέροντας. Χρειάζεται να τους αγαπάμε και να τους πονάμε και όχι να τους κατακρίνουμε. Πρέπει να προσευχόμαστε γι'; αυτούς, να τους φωτίσει ο Θεός, και αν τύχει καμιά φορά και μας ζητήσει κανείς με καλή διάθεση βοήθεια, να λέμε καί καμιά κουβέντα».

Πέρασαν πάνω από πέντε χρόνια από την κοίμηση του Γέροντα. Καί μιά μέρα ήλθε στην «Παναγούδα» να ευχαριστήσει μεταθανάτια έστω, τον Γέροντα, γιατί έκτοτε βρήκε την πνευματική, αλλά και την οικογενειακή του σωτηρία και με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε όλα τα παραπάνω...

Ό Γέροντας μέ την αγάπη, την προσευχή και την διάκρισή του, γνώριζε πότε να μιλά, πώς να ενεργεί και να βοηθά αθόρυβα τη μητέρα Εκκλησία, αποφεύγοντας τα άκρα και θεραπεύοντας πληγές που ταλαιπωρούν το σώμα της Εκκλησίας και σκανδαλίζουν τους πιστούς.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 31, 2009 5:36 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Συμφωνο δεν εινε θεμα πιστης το ημερολογιο, οσο για το τι κανουνε μερικοι μερικοι Πατριαρχες να λεω ουτε και εμενα μου αρεση, και παλη δεν εινε θεμα πιστης,αν μπορουσαμε να μεινουμε ενωμενοι, και τους αλους τους μεγαλους να τους κρινη ο θεος,εγω παντος τι παλαιοημερολογιτες λειτουργουνε τι νεοημερολογητες παω μεσα και εκκλησιαζομαι αρκει να εινε ορθοδοχοι χριστιανοι. το παλαιο θα το ειθελα και εγω να επανελθει οχι οτι μετα θα ειμουνα καλιτερος χριστιανος

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 01, 2009 1:21 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Σεπ 03, 2008 11:44 pm
Δημοσ.: 59
Τοποθεσια: Μυτιλήνη
Dimitris έγραψε:
saint118 έγραψε:

Το να εισε παλαιοημερολογητης δεν το βρισκο κακο αλλα να νομιζη ενας του παλαιου οτι αυτος εινε Χριστιανος Ορθοδοξος και οι αλοι οχι εινε κακο,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΗ Ο ΘΕΟΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΙΣ Η ΕΣΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.και κατι αλλο μια γειτονισα μου ειπε απαγορευετε να λεω >>>>>δι ευχων τον αγιον πατερων ημων<<<<<<,επειδη ειμε του νεου τι εινε αυτα μπορει να μου πει κανεις?πια εινε αυτη που θα μου πει εμενα τι να πω, οταν ερθει η στιγμη η αγια εκεινη θα με κρινει ο θεος οχι για ημερολογια αλλα για της πραξης μου

Φίλε μου καλά τα λες, αλλά πρόσεξε την ορθογραφία σου λίγο.......... συγνώμη, ΑΡΚΕΤΑ ήθελα να πω. :roll: :shock: :shock:

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 26, 2009 12:03 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Fallacia έγραψε:
Dimitris έγραψε:
saint118 έγραψε:

Φίλε μου καλά τα λες, αλλά πρόσεξε την ορθογραφία σου λίγο.......... συγνώμη, ΑΡΚΕΤΑ ήθελα να πω. :roll: :shock: :shock:

Αυτο τωρα το ειδα μετα απο τοσο καιρο
εχω πει χιλαδες φορες ΣΥΓΝΩΜΗ ειμουνα στο εξωτερικο 20 χρονια και τωρα προσπαθω να γινω καλυτερος στην γραματικη
Σπουδασα ΙΑΤΡΙΚΙ και επρεπε να δοσω βαση στην Γερμανικη γλωσσα
λιγο υπομονη και ολα θα γινουνε και αν σε ενοχλει που κανω τοσα λαθη
κανε και λιγο τα στραβα ματια ρε αδελφε

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 26, 2009 5:03 pm 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 19, 2009 4:11 pm
Δημοσ.: 185
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩς, ΣΥΜΦΩΝΩ,ΟΜΩς εγινε θεμα πιστεως με βαση τον τροπο που αλλαξε.ο μεταξακης το αλλαξε για να ερθουμε πιο κοντα με τις αιρετικες οργανωσεις. ΤΟΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΓΙΝΕ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ Η ΠΡΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΟ.αν δεν ειναι θεμα πιστεως διατι καταδικαστηκε απο 4 συνοδους το ζητημα? ειναι θεμα ενοτητος και οχι ποιο παει σωστα και ποιος το εφτιαξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΝΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:)

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 26, 2009 5:07 pm 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 19, 2009 4:11 pm
Δημοσ.: 185
μετα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι εκμεταλευονται τον γεροντα παισιο. δυστηχως.
ενας γεροντας μου ειχε πει οτι πηγε καποιος να γραψει βιβλιο για τον γεροντα παισιο και ζητουσε την ευχη του. ευλογημενε του λεει, τον ηξερες τον γεροντα?οχι του λεει. και τοτε πως θα γραψεις γι αυτον?ε οτι εχω ακουσει.

τα επιμαχα σημεια των λογων του γεροντα,οπως τα λογια για τον βαρθολομαιο, νομιζω οτι μπηκαν μετα την κοιμηση του για δολιους σκοπους. ταπεινη μου γνωμη αυτη. ελπιζω να μην με βρισετε:)

ομως δεν δεχομαι επ ουδενι λογω οτι ο γεροντας τα ειπε αυτα επειδη ηταν οικουμενιστης.ο ιδιος ειχε αποτειχιστει επι αθηναγορα.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 29, 2009 6:20 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλός Αποστολέας
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Πέμ Αύγ 13, 2009 5:42 pm
Δημοσ.: 406
Τοποθεσια: Athens
Γιατί να έρθει το παλαιό ημερολόγιο; Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Για μένα όσοι ασχολούνται με τα του ημερολογίου, κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος. Αν είναι δυνατόν να είμαστε "λάθος" Χριστιανοί για μερικές μέρες μπροστά ή πίσω...

Ας λύσουμε τα προβλήματά μας, ας είμαστε ταπεινοί και δίκαιοι απέναντι στους άλλλους και τότε το ξανασυζητάμε. Μέχρι τότε, το νέο ημερολόγιο θα μας είναι χρήσιμο για να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι οι κολλημένοι και ποιοι όχι...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Αύγ 29, 2009 7:28 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Σάβ Αύγ 22, 2009 7:02 pm
Δημοσ.: 96
Τοποθεσια: Κιάτο (Κορινθίας) - Θεσ/νίκη
Παράθεση:
Ο γέροντας Παϊσιος για το παλαιό ημερολόγιο:
Και εμείς βέβαια εδώ στο Άγιον Όρος με το παλιό πάμε. Αλλά είναι άλλη περίπτωση. Είμαστε ενωμένοι με την Εκκλησία, με όλα τα Πατριαρχεία, και μ’ αυτά που έχουν το νέο ημερολόγιο και μ’ αυτά που έχουν το παλιό ημερολόγιο. Αναγνωρίζομε τα μυστήριά τους και αυτοί τα δικά μας. Οι ιερείς τους συλλειτουργούν με τους ιερείς μας. Ενώ αυτοί οι καημένοι ξεκόπηκαν...
Άλλοι από απλότητα, άλλοι από αμάθεια, άλλοι από εγωισμό, παρασύρθηκαν

Ο Παΐσιος σάν γνήσιος εκφραστής τού οικουμενισμού καί τής πλάνης, θεωρεί όσους δέν δέχτηκαν τήν παράνομη καί χωρίς απόφαση τής εκκλησίας αλλαγή τού ημερολογίου καί τήν εκκλησιαστική κοινωνία μέ όσους τήν δέχτηκαν, αμαθείς καί εγωϊστές.
Άν έλεγε τήν αλήθεια δέν θά υπήρχε πρόβλημα. Όμως δέν τήν λέει...
Δέν λέει ότι ολόκληρος η ορθόδοξος εκκλησία τόν 16ο αιώνα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ τό νέο ημερολόγιο καί όσους τό ακολουθούν. Γιατί άραγε?
Δέν λέει ότι άλλες πέντε περίπου φορές έχεις καταδικασθεί από ολόκληρη τήν εκκλησία τό νέο. Γιατί?
Δέν λέει ότι η αλλαγή τού ημερολογίου ήταν ένας από τούς στόχους τής αντίχριστης αιρετικής εγκυκλίου τού 1920 πρός ένωσιν όλων τών αιρετικών εκκλησιών μέ τήν ορθόδοξη, ενώ θά έπρεπε νά μιλάμε γιά επιστροφή τών αιρετικών στήν ορθοδοξία.
Δέν λέει ότι από τήν παράνομη εφαρμογή του τό 1924 καί μετά, οι παράνομοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών κήρυταν κατά καιρούς διωγμούς εναντίον τών απλών παλαιοημερολογιτών, μέ τόση σφοδρότητα, αποσχηματίζοντας κληρικούς, φυλακίζοντας, ακόμα καί σκοτώνοντας όπως η περίπτωση τής (μάρτυρος) Αικατερίνης Ρούτη.

Δεχόμαστε λοιπόν ότι αυτοί οι αμαθείς καί εγωϊστές απεκόπησαν, κατά τόν Παΐσιο, από τήν εκκλησία.
Καί ποιοί έμειναν στήν ορθοδοξία? Όλοι οι άλλοι...
Δηλαδή, όσοι άλλαξαν τό ημερολόγιο, όσοι διατηρούν τό παλαιό αλλά επικοινωνούν μέ τό νέο, καθώς καί όλες οι σατανικές θρησκείες πού επικοινωνούν μέ τούς νεοημερολογίτες στό παγκόσμιο συμβούλιο τών εκκλησιών παπικοί, προτεστάντες, ευαγγελιστές, μονοφυσίτες, βουδιστές, μουσουλμάνοι, εβραίοι, ινδουϊστές, βραχμάνοι, ινδιάνοι, κτλ κτλ κτλ...
Όλοι αυτοί, κατά τόν πλανεμένο Παΐσιο, τόν χριστοκάπηλο Βαρθολομαίο καί τόν ομόφρονα εβραιόφιλο Χριστόδουλο, μετέχουν τής εκκλησίας τού Χριστού καί τής σωτηρίας.
Όλοι οι αντίχριστοι καί αιρετικοί θά σωθούν πλήν τών λιγοστών εκείνων αμαθών καί εγωϊστών πού διέκοψαν τήν κοινωνία.

Καί ακόμα υπάρχουν χριστιανοί πού τούς ακολουθούν....

Ανανύψατε φίλοι μου...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 48 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: