Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Kαλώς Ήρθατε Στην Σελίδα μας

Ημερομηνία Παρ Νοέμ 27, 2009 8:31 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 24 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Έχετε πνευματικό;
Ναι, και είμαι αναπαυμένος 50%  50%  [ 12 ]
Ναι, αλλά δεν αναπαύομαι 13%  13%  [ 3 ]
¨Οχι δεν έχω και δεν χρειάζομαι 0%  0%  [ 0 ]
¨Οχι δεν έχω αλλά ψάχνω.. 33%  33%  [ 8 ]
Δεν με απασχολεί... 4%  4%  [ 1 ]
Σύνολο ψήφων : 24
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Έχετε πνευματικό;
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 26, 2009 10:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5658
Έχετε πνευματικό;Παρακαλώ με βάση την δημοσκόπηση πείτε μας δύο λόγια σχετικά και πως δικαιολογήται την υπαρξη ή μη πνευματικού στην ζωή σας.......

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 27, 2009 12:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 19, 2009 12:50 pm
Δημοσ.: 1
Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΝΟΣΕΙ,ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ....

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 27, 2009 1:24 am 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 26, 2009 9:12 pm
Δημοσ.: 2
αλλοιμινο σε οποιον δεν εχει πνευματικο πατερα. με την προυποθεση αυτος να ακολουθει τον χριστο κι οχι τον κοσμο.
καποτε ρωτησε ενας προσκυνητης εναν γεροντα.
-γεροντα τι ειναι προτιμοτερο να τα χαλασει κανεις με τον θεο ή με τον πνευματικο;
κι ο γεροντας απαντησε:
-ειναι προτιμοτερο να τα χαλασει με τον θεο. αν τα χαλασει με τον θεο θα τον συνεφερει ο πνευματικος μα αν τα χαλασει με τον πνευματικο ποιος θα τον συμφιλιωσει με τον θεο;

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 03, 2009 9:47 am 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:17 pm
Δημοσ.: 16
Τοποθεσια: Αθήνα
Θα ρωτήσω κάτι και ας φανεί χαζή η ερώτηση μου, και πώς βρίσκεις δηλαδή; απλά πάω σε κάποιον ιερέα και του ζητώ αν θέλει να γίνει πνευκατικός μου ;;;
Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάω σε έναν συγκεκριμένο ιερέα που εξομολογούμαι και του κάνω κατά καιρούς διάφορες ερωτήσεις, θα μπορούσε δηλαδή να θεωρηθεί
ότι είναι ο πνευματικός μου; Ειλικρινά έχω μπερδευτεί φοβερά με το θέμα του πνευματικού...Καλημέρα σε όλους !

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 03, 2009 5:23 pm 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 30, 2008 6:23 pm
Δημοσ.: 861
costisk έγραψε:
Θα ρωτήσω κάτι και ας φανεί χαζή η ερώτηση μου, και πώς βρίσκεις δηλαδή; απλά πάω σε κάποιον ιερέα και του ζητώ αν θέλει να γίνει πνευκατικός μου ;;;
Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάω σε έναν συγκεκριμένο ιερέα που εξομολογούμαι και του κάνω κατά καιρούς διάφορες ερωτήσεις, θα μπορούσε δηλαδή να θεωρηθεί
ότι είναι ο πνευματικός μου; Ειλικρινά έχω μπερδευτεί φοβερά με το θέμα του πνευματικού...Καλημέρα σε όλους !

Ναι, βρίσκεις κάποιο Ιερέα η Γέροντα κάποιου Μαναστηριού κ.λ.π. (εξομολόγο ), που να αναπαύεται

η ψυχή σου. Του εκθέτεις τα προβλήματά σου, πνευματικά ή γήϊνα και κάνεις υποταγή

στις οδηγίες του. Αυτές οι οδηγίες μερικές φορές θα είναι αντίθετες με την λογική σου,

και με αυτό που εσύ θα νομίζεις ότι είναι σωστό. Εδώ μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Θα πιστέψεις ότι αυτά που σου λέγει ο πνευματικός σου, είναι αυτά που το Πνεύμα τον

φωτίζει να σου πεί;

Αυτά προς το παρόν. Νάσαι πάντα καλά!

====================================================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 04, 2009 12:25 pm 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:17 pm
Δημοσ.: 16
Τοποθεσια: Αθήνα
Silver σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Να είσαι κι εσύ πάντα καλά και καλή Σαρακοστή !

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 04, 2009 4:32 pm 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

costisk έγραψε:
Silver σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Να είσαι κι εσύ πάντα καλά και καλή Σαρακοστή !

Kαλό αγώνα αδελφέ. Αν σου είναι εύκολο

θυμήσου και εμένα τον ταλαίπωρο στην προσευχή σου.

Αντί να βαδίζω προς το καλύτερο, χειροτερεύω...

Πολλά τα προβλήματά μου.

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή σου!

Μην ξεχνάς την μελέτη της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας μας.

====================================================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 05, 2009 9:24 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Νοέμ 10, 2008 10:36 pm
Δημοσ.: 86
costisk διάβασε εδώ http://www.impantokratoros.gr/83FE9A44.el.aspx

θα μάθεις όσα πρέπει να ξέρεις...

Βρε Silver να σε μνημονεύει στην προσευχή του με το ψευδώνυμό σου;

...προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε...

το [b]Αγιο[/b] Πνευμα φωτίζει να πει, οτι είναι να πει ο πνευματικός στον εξομολογούμενο αν και εφόσον
και η προδιάθεση του εξομολογουμενου ειναι τέτοια πλησιάζει τον πνευματικό του με πλήρη υπακοή... (τι θα πει Πνευμα;...ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ...το 3ο ΠΡΟΣΩΠΟ της Αγιας Τριάδος)

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 05, 2009 4:09 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Σεπ 03, 2008 11:44 pm
Δημοσ.: 59
Τοποθεσια: Μυτιλήνη
stayroyla έγραψε:
Η ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΝΟΣΕΙ,ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ....

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 06, 2009 7:37 am 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

akerm έγραψε:

Βρε Silver να σε μνημονεύει στην προσευχή του με το ψευδώνυμό σου;

...προσέχουμε τι λέμε και τι γράφουμε...

το Αγιο Πνευμα φωτίζει να πει, οτι είναι να πει ο πνευματικός στον εξομολογούμενο αν και εφόσον
και η προδιάθεση του εξομολογουμενου ειναι τέτοια πλησιάζει τον πνευματικό του με πλήρη υπακοή... (τι θα πει Πνευμα;...ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ...το 3ο ΠΡΟΣΩΠΟ της Αγιας Τριάδος)

Άλλο πάλι και τούτο!

Πρωτίστως, το Σίλβερ (Silver ), είναι το επώνυμό μου και όχι ψευδώνυμο.
Έχω γράψει ήδη εδώ το όνομά μου στα ελληνικά, και το επαναλαμβάνω :
Κώστας Αργυρακόπουλος και κατοικώ στο Μόντρεαλ Καναδά.

Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν γράφω με ψευδώνυμο σαν κάποιους άλλους....

Και μια ερώτηση : αν ο αδελφός προσευχηθεί για τον Σίλβερ, και αν το Σίλβερ
ήταν ψευδώνυμο, θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Θεό να γνωρίζει ποιος είναι ο Σίλβερ;

Προχωρώ, γράφεις : (τι θα πει Πνευμα;...ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ...το 3ο ΠΡΟΣΩΠΟ της Αγιας Τριάδος)

Τι εννοείς άραγε;
Θα περιμένω απάντησή σου, για να είμαι σίγουρος ότι αυτό που καταλαβαίνω είναι πράγματι
αυτό που εννοείς, και θα σου απαντήσω.

Νάσαι καλά!

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 06, 2009 9:52 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

λοιπόν κ. Κώστα...
1. όταν ζητάς μνημόνευση να ζητάς με το Ορθόδοξο όνομα...μνημονευεις το ορθόδοξο όνομα αυτό με το οποίο βαφτίστηκες Χριστιανός... και όχι το Silver...
2. όταν γράφεις για ένα απο τα ονόματα της Αγίας Τριάδος να γράφεις σωστά...Πνευμα το ονομάζουν οι ευαγγελιστές οι καθολικοί και κυρίως οι προτεστάντες...οι ορθόδοξοι χριαστιανοί το λένε Άγιο Πνευμα, και είναι το 3ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος...λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι εννοώ...
(αν και το περίμενα γιατί και παλαιότερα σε ρώτησα αν πιστεύεις οτι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και απέφυγες να απαντήσεις...πάντως σε παρακαλώ μην πάρεις αποσπασματικά χωρία της Αγίας Γραφής και τα χρησιμοποιήσεις δήθεν για να επιβεβαιώσουν κάποια λεγόμενά σου...το επανέλαβες πολλές φορές και "δεν στέκει" ως επιχειρηματολογία...το πιο σίγουρο είναι οτι λανθάνει, θυμίζει χιλιαστές και δεν είναι σωστό...άσε που δείχνει έλλειψη γνώσης και σεβασμού της Αγίας Γραφής...τα παραπάνω ισχύουν οταν η εξήγηση του εκάστοτε χωρίου που κάνεις είναι και λανθασμένη..σου θυμίζω την αποσπασματική χρήση χωρίων για να "δείξεις" οτι οι Εβραίοι παραμένει ο αγαπητός λαός του Θεού που ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και Αγίας Γραφής...πέραν του οτι στην απάντησή μου που ενώ την περίμενες με μεγάλο ενδιαφέρον για να απαντήσεις...ποτέ δεν αποκρίθηκες...)
3. "Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν γράφω με ψευδώνυμο σαν κάποιους άλλους...." ...ποιος σου έθιξε τον φόβο σου ή το ψευδώνυμό σου κ. Κώστα;...το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιείς για μνημόνευση...ΕΛΕΟΣ...

σου ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα...μοναδικός σκοπός μου είναι να αλληλοβελτιώνουμε τα σημεία στα οποία μπορεί να είμαστε σε όχι σωστό δρόμο...τίποτα παραπάνω...
κ. Κώστα και πάλι συγνώμη και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 06, 2009 6:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

akerm έγραψε:
λοιπόν κ. Κώστα...
1. όταν ζητάς μνημόνευση να ζητάς με το Ορθόδοξο όνομα...μνημονευεις το ορθόδοξο όνομα αυτό με το οποίο βαφτίστηκες Χριστιανός... και όχι το Silver...
2. όταν γράφεις για ένα απο τα ονόματα της Αγίας Τριάδος να γράφεις σωστά...Πνευμα το ονομάζουν οι ευαγγελιστές οι καθολικοί και κυρίως οι προτεστάντες...οι ορθόδοξοι χριαστιανοί το λένε Άγιο Πνευμα, και είναι το 3ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος...λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι εννοώ...
(αν και το περίμενα γιατί και παλαιότερα σε ρώτησα αν πιστεύεις οτι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και απέφυγες να απαντήσεις...πάντως σε παρακαλώ μην πάρεις αποσπασματικά χωρία της Αγίας Γραφής και τα χρησιμοποιήσεις δήθεν για να επιβεβαιώσουν κάποια λεγόμενά σου...το επανέλαβες πολλές φορές και "δεν στέκει" ως επιχειρηματολογία...το πιο σίγουρο είναι οτι λανθάνει, θυμίζει χιλιαστές και δεν είναι σωστό...άσε που δείχνει έλλειψη γνώσης και σεβασμού της Αγίας Γραφής...τα παραπάνω ισχύουν οταν η εξήγηση του εκάστοτε χωρίου που κάνεις είναι και λανθασμένη..σου θυμίζω την αποσπασματική χρήση χωρίων για να "δείξεις" οτι οι Εβραίοι παραμένει ο αγαπητός λαός του Θεού που ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και Αγίας Γραφής...πέραν του οτι στην απάντησή μου που ενώ την περίμενες με μεγάλο ενδιαφέρον για να απαντήσεις...ποτέ δεν αποκρίθηκες...)
3. "Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν γράφω με ψευδώνυμο σαν κάποιους άλλους...." ...ποιος σου έθιξε τον φόβο σου ή το ψευδώνυμό σου κ. Κώστα;...το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιείς για μνημόνευση...ΕΛΕΟΣ...

σου ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα...μοναδικός σκοπός μου είναι να αλληλοβελτιώνουμε τα σημεία στα οποία μπορεί να είμαστε σε όχι σωστό δρόμο...τίποτα παραπάνω...
κ. Κώστα και πάλι συγνώμη και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής...

Λοιπόν αδελφέ "akerm", έχω την αίσθηση ότι θα σου χαλάσω το κέφι
για ένα ήρεμο πνευματικό Σ/Κ :lol:

Πρωτίστως, υποθέτω είμαστε αμφότεροι Ορθόδοξοι, εγώ σου συστήθηκα
με το Ορθόδοξο ονοματάκι μου, εσύ γιατί κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου;

Υπάρχουν λόγοι που δεν παρουσιάζεις το πρόσωπό σου;
Ο...καρνάβαλος πέρασε μπορούμε να κατεβάσουμε τις μάσκες... :lol:

Γράφεις : όταν ζητάς μνημόνευση να ζητάς με το ορθόδοξο όνομα.

Από την πολυετή πείρα μου γνωρίζω ότι γράφουμε σε χαρτί τα Ορθόδοξα ονόματα
και τα δίνουμε στον Ιερέα για μνημόνευση, στην προκειμένη περίπτωση δεν γνώριζα
ότι ο φέρων το όνομα "costisk " είναι Ιερέας για να ακολουθήσω το ίδιο...

Γράφεις : όταν γράφεις για ένα από τα ονόματα της Αγίας Τριάδος να γράφεις σωστά...Πνεύμα το ονομάζουν οι ευαγγελιστές οι καθολικοί και κυρίως οι προτεστάντες...

Προτεστάντης λοιπόν ο Απόστολος Παύλος, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και οι άλλοι Απόστολοι
που γράφουν πάρα πολλές φορές, το Πνεύμα χωρίς την λέξη "Άγιο" !!!

Να παραθέσω χωρία της Αγίας Γραφής;

Μόνο λίγα, για αυτούς που δεν μελετούν και δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα από Αγία Γραφή:
Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς αποστήσονταί τινες της πίστεως…(Α΄Τιμ. Δ:1 )
Ο δε καρπός του Πνεύματος εστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία….. (Γαλάτας Ε: 22 )
Ει ζώμεν Πνεύματι, πνεύματι και στοιχώμεν. (Γαλάτας Ε: 25 )
Ει τις ουν παράκλησις εν Χριστώ, ….. ει τις κοινωνία Πνεύματος, (Φιλιππησίους Β:1 ).
Ούτοί εισιν οι αποδιορίζοντες, ψυχικοί, Πνεύμα μη έχοντες.(Ιούδα : 19 ).
Το Πνεύμα μη σβέννυτε. (Α΄Θεσσαλονικεις Ε:19 ).
Και την μάχαιραν του Πνεύματος, ο εστι ρήμα Θεού.(Εφεσίους ΣΤ: 17 )
Ο έχων ους ακουσάτω τι το Πνεύμα λέγει ταις εκκλησίαις. (Αποκάλυψις Β: 7 ).

Γράφεις : λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι εννοώ...
Είχα καταλάβει τι εννοούσες αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος. Δεν φανταζόμουν ότι δεν μελετάς
την Αγία Γραφή. Αν την μελετούσες δεν θα έγραφες αυτό, και τα υπόλοιπα περί Εβραίων…

Γράφεις : αν και το περίμενα γιατί και παλαιότερα σε ρώτησα αν πιστεύεις οτι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και απέφυγες να απαντήσεις...
Νομίζω δεν έχεις Άγιο Πνεύμα, (να το γράψω όπως θέλεις :D ), για να γράφεις αυτά.
Είμαι Ορθόδοξος και δεν θα δεχόμουν ότι ο Χριστός μας είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος;

Γράφεις : τα παραπάνω ισχύουν οταν η εξήγηση του εκάστοτε χωρίου που κάνεις είναι και λανθασμένη..σου θυμίζω την αποσπασματική χρήση χωρίων για να "δείξεις" οτι οι Εβραίοι παραμένει ο αγαπητός λαός του Θεού που ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και Αγίας Γραφής..

Εάν μου δείξεις έστω ένα γραπτό μου που να γράφω ότι οι Εβραίοι είναι ο αγαπητός λαός του Θεού, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχεις σε όλα όσα γράφεις δίκαιο. Εάν δεν δείξεις τέτοιο γραπτό μου, θα σημαίνει πρώτον ότι είσαι απρόσεκτος όταν διαβάζεις τα κείμενά μου και δεύτερον ότι
δεν μελετάς την Αγία Γραφή, και κατ’ ακολουθία έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου…

Αυτά προς το παρόν. Νάχεις καλό Σ/Κ και θα τα ξαναπούμε, πρώτα ο Θεός.

Εν Χριστώ,
Κώστας Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ- Καναδά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 06, 2009 8:41 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

...οκ κ. Κώστα παίρνω πίσω οτι είπα...ζητώ συγνώμμη...χαίρομαι που είσαι Ορθόδοξος Χριστιανός...

και λίγα για απάντηση...
...δεν ήξερα οτι αισθάνεσαι να έχεις φτάσει στο ύψος του Αποστόλου Παυλου και των Ευαγγελιστών μας...που ήταν πλήρεις Πνεύματος Αγίου αφού ζήσαν Πεντηκοστή οι μεν, ο δε Απόστολος Παύλος Τον είδε και μίλησε μαζί Του...οπότε η αναφορά τους στο Πνεύμα δεν είναι αόριστη αλλά στο ένα Αγιο Πνευμα...
(αν και σε παρακάλεσα μην παρεις αποσπασματικά χωρία για να επικυρώσεις τα λεγόμενά σου το έκανες...)
πάντως στα γραφόμενα της Αγίας Γραφής είναι πλεονασμός να γράφει καθε φορά όταν αναφέρεται στο Άγιο Πνεύμα...'Άγιο Πνευμα...εσύ όμως αν δεν το διαχωρίζεις δεν μπορεί να ξέρει ο καθείς σε ποιο πνεύμα αναφέρεσαι..το Άγιο;.... ή το πονηρό;...οι καιροί είναι δύσκολοι και το ξέρεις...απαιτείται ακρίβεια λέξεων και εκφράσεων...
ότι και να γράψεις πάντως ή ότι και να κάταλάβεις ή δεν καταλάβεις, ποτέ δεν θά σου πω οτι διάβασες ή δεν διάβασες την Αγία Γραφή...
...υποκλίνομαι αν την έχεις κάνει έστω και μία ανάγνωση και αισθάνεσαι οτι την έχεις διαβάσει και μελετήσει...προσωπικά δεν έχω την ίδια αίσθηση και μάλλον ποτέ δεν θα την έχω...
συμφωνώ για το χαρτί και τον ιερέα...αλλά όταν λές "θυμίσου με στην προσευχή σου γιατί έχω πολλά προβλήματα" με ποιο όνομα θα σε θυμιθεί με το Silver; έχει διαφορά η γραπτή απο την προφορική μνημόνευση;..ή το αν είναι ιερέας ή όχι ο μνημονεύων;

καλό είναι πριν γράψεις κάτι για κάποιον Απόστολο να το φιλτράρεις καλά..και όχι "ελαφρά τη καρδία" να τον πεις προτεστάντη ορμόμενος απο την αίγλη ττου εντυπωσιασμού προσπαθώντας να συνδέσεις λεγόμενα των συνομιλούντων σου και να δίνεις τέτοιους χαρακτηρισμούς...είναι βλασφημία...
συγνώμη πάντως αν στάθηκα η αιτία για να προβείς σε τέτοιο χαρακτηρισμό...

δεν πρόκειται να σου αραδιάσω οτι έχεις γράψει για εβραίους...βρές τα αν δεν τα θυμάσαι...και δες την απάντησή μου στην οποία ποτέ δεν αποκρίθηκες...

..τώρα οι αναφορές σου για "Σ/Κ που θα μου χαλάσεις το κέφι" και "καρνάβαλους", και "ορθόδοξο ονοματάκι" και "να πέσουν οι μάσκες" δεν είναι άξιες απάντησης όταν μιλάμε σοβαρά...καλό είναι να μην μπερδεύονται πειράγματα με συζητήσεις σοβαρές...προσβάλουν τα σοβαρά θέματα τα οποία μπορεί να συζητάμε...πάντως αν σε συζήτηση σοβαρή ξαναμπερδέψεις και σχόλια ή αστεία ή πειράγματα ή χαρακτηρισμούς...θα αποφύγω να σε απαντησω...
και ότι και να μου καταλογίσεις κ. Κώστα ποτέ δεν θα σε χαρακτηρίσω ανάρμοστα...είσαι αδελφός μου...

σε χαιρετώ εγκαρδίως...
Αθανάσιος

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 07, 2009 7:06 am 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

akerm έγραψε:

και λίγα για απάντηση...
...δεν ήξερα οτι αισθάνεσαι να έχεις φτάσει στο ύψος του Αποστόλου Παυλου και των Ευαγγελιστών μας...που ήταν πλήρεις Πνεύματος Αγίου αφού ζήσαν Πεντηκοστή οι μεν, ο δε Απόστολος Παύλος Τον είδε και μίλησε μαζί Του...

Επειδή γράφεις πιο κάτω ότι απαιτείται ακρίβεια λέξεων και εκφράσεων, σε πληροφορώ
ότι μόνο ο Χριστός μας ήταν (είναι ) πλήρης Αγίου Πνεύματος και ουδείς άλλος.
(δεν αναπαύομαι να μιλώ για δογματικά, διότι δεν γνωρίζω, δεν κατέχω την επιστήμη
της θεολογίας και υπάρχει κίνδυνος να γράψω αιρετικά πράγματα )

Παράθεση:
.εσύ όμως αν δεν το διαχωρίζεις δεν μπορεί να ξέρει ο καθείς σε ποιο πνεύμα αναφέρεσαι..το Άγιο;.... ή το πονηρό;...οι καιροί είναι δύσκολοι και το ξέρεις...απαιτείται ακρίβεια λέξεων και εκφράσεων...

Έχεις δει ποτέ σου να γράφει κάποιος με κεφαλαίο γράμμα το "Π" και να εννοεί το πονηρό πνεύμα;

Παράθεση:
δεν πρόκειται να σου αραδιάσω οτι έχεις γράψει για εβραίους...βρές τα αν δεν τα θυμάσαι...και δες την απάντησή μου στην οποία ποτέ δεν αποκρίθηκες...

Είναι αλήθεια αδελφέ μου Αθανάσιε, δεν ανταποκρίθηκα διότι γράφω σε περίπου 15 άλλα φόρουμ [ (s) ή φόρα ]
και δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε όλα. Τώρα που μου το θύμισες, συμφωνώ μαζί σου και σου ζητώ συγγνώμη.
(Αν σου είναι εύκολο στείλε μου σε παρακαλώ το λινκ. θα προσπαθήσω να το βρώ, αλλά θα μου πάρει χρόνο ).

Παράθεση:
σε χαιρετώ εγκαρδίως...
Αθανάσιος

Kαι εγώ σε χαιρετώ με ειλικρινή εν Χριστώ αγάπη.
Κώστας Αργυρακόπουλος (Silver )
Μόντρεαλ-Καναδά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Μαρ 09, 2009 8:43 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

..ειδες; στην επιμονή μου να σου πω να μην χρησιμοποιείς αποσπασματικά σημεία χωρίων για να υποστηρίξεις κάτι την πάτησα...
δεν έβαλα το "σχεδόν" πλήρεις Αγίου Πνεύματος...

έχω δει τα πάντα σε αυτό το κόσμο...όπως επικαλόυνται τον Θεό και τον έχουν μέσα τους ο κάθενας όπως θέλει...όπως επικαλούνται το Άγιο Πνεύμα (είτε με μικρό είτε με κεφαλαίο) και το θεωρέί ο καθένας όπως θέλει..τι να κάνουμε;...είμαι δύσπιστος και πολύ προσεκτικός στα λεγόμενα και τα πραχθέντα καθενός με τον οποίο συνομιλώ..να με συγχωρείς...πιστευω βλέπεις σήμερα τον Λόγο του Θεού ο καθένας να τον έχει "μαγαρίσει" από παντού και να το έχει φέρει στα μέτρα που τον βολευει...
και (πιστευω το ξέρεις) ο πιο κοινότυπος τρόπος που γίνεται αυτό είναι η τακτική του "αποκόπτω χωρία" και τα χρησιμοποιώ όπως με συμφέρει...
..πιστευω να συμφωνείς...

όσο για το link...δεν το έψαξα βρε Silver...πρέπει να ήταν στην ενότητα "περι καταγγελιών για τον κ.Αμβρόσιο"...αν θυμάμαι καλά...

αλήθεια...εκεί στον Καναδά πως είναι η Ορθοδοξία;...Πνευματικούς έχετε καλούς;....για να είμαστε και μέσα στο θέμα...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 24 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: