====================================================================================================================
akerm έγραψε:
λοιπόν κ. Κώστα...
1. όταν ζητάς μνημόνευση να ζητάς με το Ορθόδοξο όνομα...μνημονευεις το ορθόδοξο όνομα αυτό με το οποίο βαφτίστηκες Χριστιανός... και όχι το Silver...
2. όταν γράφεις για ένα απο τα ονόματα της Αγίας Τριάδος να γράφεις σωστά...Πνευμα το ονομάζουν οι ευαγγελιστές οι καθολικοί και κυρίως οι προτεστάντες...οι ορθόδοξοι χριαστιανοί το λένε Άγιο Πνευμα, και είναι το 3ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος...λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι εννοώ...
(αν και το περίμενα γιατί και παλαιότερα σε ρώτησα αν πιστεύεις οτι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και απέφυγες να απαντήσεις...πάντως σε παρακαλώ μην πάρεις αποσπασματικά χωρία της Αγίας Γραφής και τα χρησιμοποιήσεις δήθεν για να επιβεβαιώσουν κάποια λεγόμενά σου...το επανέλαβες πολλές φορές και "δεν στέκει" ως επιχειρηματολογία...το πιο σίγουρο είναι οτι λανθάνει, θυμίζει χιλιαστές και δεν είναι σωστό...άσε που δείχνει έλλειψη γνώσης και σεβασμού της Αγίας Γραφής...τα παραπάνω ισχύουν οταν η εξήγηση του εκάστοτε χωρίου που κάνεις είναι και λανθασμένη..σου θυμίζω την αποσπασματική χρήση χωρίων για να "δείξεις" οτι οι Εβραίοι παραμένει ο αγαπητός λαός του Θεού που ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και Αγίας Γραφής...πέραν του οτι στην απάντησή μου που ενώ την περίμενες με μεγάλο ενδιαφέρον για να απαντήσεις...ποτέ δεν αποκρίθηκες...)
3. "Δεν φοβάμαι κανέναν, και δεν γράφω με ψευδώνυμο σαν κάποιους άλλους...." ...ποιος σου έθιξε τον φόβο σου ή το ψευδώνυμό σου κ. Κώστα;...το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιείς για μνημόνευση...ΕΛΕΟΣ...
σου ζητώ συγνώμη αν σε στεναχώρησα...μοναδικός σκοπός μου είναι να αλληλοβελτιώνουμε τα σημεία στα οποία μπορεί να είμαστε σε όχι σωστό δρόμο...τίποτα παραπάνω...
κ. Κώστα και πάλι συγνώμη και καλό υπόλοιπο Σαρακοστής...
Λοιπόν αδελφέ "akerm", έχω την αίσθηση ότι θα σου χαλάσω το κέφι
για ένα ήρεμο πνευματικό Σ/Κ
Πρωτίστως, υποθέτω είμαστε αμφότεροι Ορθόδοξοι, εγώ σου συστήθηκα
με το Ορθόδοξο ονοματάκι μου, εσύ γιατί κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου;
Υπάρχουν λόγοι που δεν παρουσιάζεις το πρόσωπό σου;
Ο...καρνάβαλος πέρασε μπορούμε να κατεβάσουμε τις μάσκες...
Γράφεις : όταν ζητάς μνημόνευση να ζητάς με το ορθόδοξο όνομα.
Από την πολυετή πείρα μου γνωρίζω ότι γράφουμε σε χαρτί τα Ορθόδοξα ονόματα
και τα δίνουμε στον Ιερέα για μνημόνευση, στην προκειμένη περίπτωση δεν γνώριζα
ότι ο φέρων το όνομα "costisk " είναι Ιερέας για να ακολουθήσω το ίδιο...
Γράφεις : όταν γράφεις για ένα από τα ονόματα της Αγίας Τριάδος να γράφεις σωστά...Πνεύμα το ονομάζουν οι ευαγγελιστές οι καθολικοί και κυρίως οι προτεστάντες...
Προτεστάντης λοιπόν ο Απόστολος Παύλος, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης και οι άλλοι Απόστολοι
που γράφουν πάρα πολλές φορές, το Πνεύμα χωρίς την λέξη "Άγιο" !!!
Να παραθέσω χωρία της Αγίας Γραφής;
Μόνο λίγα, για αυτούς που δεν μελετούν και δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα από Αγία Γραφή:
Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς αποστήσονταί τινες της πίστεως…(Α΄Τιμ. Δ:1 )
Ο δε καρπός του Πνεύματος εστιν αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία….. (Γαλάτας Ε: 22 )
Ει ζώμεν Πνεύματι, πνεύματι και στοιχώμεν. (Γαλάτας Ε: 25 )
Ει τις ουν παράκλησις εν Χριστώ, ….. ει τις κοινωνία Πνεύματος, (Φιλιππησίους Β:1 ).
Ούτοί εισιν οι αποδιορίζοντες, ψυχικοί, Πνεύμα μη έχοντες.(Ιούδα : 19 ).
Το Πνεύμα μη σβέννυτε. (Α΄Θεσσαλονικεις Ε:19 ).
Και την μάχαιραν του Πνεύματος, ο εστι ρήμα Θεού.(Εφεσίους ΣΤ: 17 )
Ο έχων ους ακουσάτω τι το Πνεύμα λέγει ταις εκκλησίαις. (Αποκάλυψις Β: 7 ).
Γράφεις : λυπάμαι που δεν κατάλαβες τι εννοώ...
Είχα καταλάβει τι εννοούσες αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος. Δεν φανταζόμουν ότι δεν μελετάς
την Αγία Γραφή. Αν την μελετούσες δεν θα έγραφες αυτό, και τα υπόλοιπα περί Εβραίων…
Γράφεις : αν και το περίμενα γιατί και παλαιότερα σε ρώτησα αν πιστεύεις οτι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και απέφυγες να απαντήσεις...
Νομίζω δεν έχεις Άγιο Πνεύμα, (να το γράψω όπως θέλεις

), για να γράφεις αυτά.
Είμαι Ορθόδοξος και δεν θα δεχόμουν ότι ο Χριστός μας είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος;
Γράφεις : τα παραπάνω ισχύουν οταν η εξήγηση του εκάστοτε χωρίου που κάνεις είναι και λανθασμένη..σου θυμίζω την αποσπασματική χρήση χωρίων για να "δείξεις" οτι οι Εβραίοι παραμένει ο αγαπητός λαός του Θεού που ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας και Αγίας Γραφής..
Εάν μου δείξεις έστω ένα γραπτό μου που να γράφω ότι οι Εβραίοι είναι ο αγαπητός λαός του Θεού, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχεις σε όλα όσα γράφεις δίκαιο. Εάν δεν δείξεις τέτοιο γραπτό μου, θα σημαίνει πρώτον ότι είσαι απρόσεκτος όταν διαβάζεις τα κείμενά μου και δεύτερον ότι
δεν μελετάς την Αγία Γραφή, και κατ’ ακολουθία έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου…
Αυτά προς το παρόν. Νάχεις καλό Σ/Κ και θα τα ξαναπούμε, πρώτα ο Θεός.
Εν Χριστώ,
Κώστας Αργυρακόπουλος
Μόντρεαλ- Καναδά.
====================================================================================================================