Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 6:14 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 38 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Πιστεύετε ότι η Ορθοδοξία σήμερα Προδίδεται;
Nαί 90%  90%  [ 18 ]
Όχι 10%  10%  [ 2 ]
Σύνολο ψήφων : 20
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πιστεύετε ότι η Ορθοδοξία σήμερα Προδίδεται;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 07, 2009 10:14 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
Πιστεύεται ότι η Ορθοδοξία σήμερα Προδίδεται;

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RcT3Krr3RXY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nq_Tk7iIxAg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kfaCzTOvSbA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z7FpYZewaC4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eh6a_zgfFLI[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y4RKFyunQ2Y[/youtube]

Τελευταία επεξεργασία απο antonios την Σάβ Ιούλ 11, 2009 10:35 am, επεξεργάστηκε 2 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Ποιος προδίδει ποιον (τι;)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 09, 2009 9:22 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:45 pm
Δημοσ.: 258
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Δεν άκουσα τα βίντεο αλλά λέω τα εξής:
Λέει ο Θεός στον Αδάμ, μήπως έφαγες από το δέντρο που εγώ σου απαγόρευσα να φας; Και τι απαντά ο Αδάμ; Δεν φταίω εγώ Κύριε, η γυναίκα που μου χάρισες φταίει. Όταν ρώτησε την γυναίκα (Εύα) γιατί έφαγε, αυτή λέει, δεν φταίω εγώ, να το φίδι φταίει, με ξεγέλασε. Δηλαδή, πάντα φταίνε οι άλλοι.
Ποιος φταίει όμως στην πραγματικότητα; Ο Αδάμ και η Εύα φυσικά. Παρόλο που γνώριζαν την αγάπη του Θεού, τον πλάστη τους, αυτοί τι έκαναν; Τον κατηγόρησαν!!! Χάθηκε η πίστη τους. Και αντί να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους που δεν υπάκουσαν στον Θεό, και να ζητήσουν συγνώμη, κατηγόρησαν τον ίδιο τον Θεό.
Όταν πιστεύεις πραγματικά, δεν θα επηρεαστείς με τίποτα και από τίποτα. Και ο Βαρθολομαίος εάν κάνει ότι κάνει, τότε εμείς δεν θα αλλάξουμε, αρκεί να πιστεύουμε πραγματικά.
Πως μπορεί κάποιος να προδώσει κάτι στο οποίο κανείς δεν πιστεύει; Απλά ολοκληρώνεται το σχέδιο. Εννοώ: Εάν οι 100 είναι χλιαροί όπως λέμε, τότε ο Βαρθλομαίος με αυτά που κάνει δεν θα προδώσει αυτών την πίστη, αλλά θα ολοκληρώσει ίσως αυτό που αυτοί είδη ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια. Την αποστασία από τον Θεό. Οι 10 που πραγματικά πιστεύουν, όποιος Βαρθλομαίος και να ρθει, ο ίδιος ο Αντίχριστος να έρθει, δεν θα αλλάξουν με τίποτα την πίστη τους.
Άρα, κατά την άποψη μου, δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Κακό κάνουν στον εαυτό τους, και ολοκληρώνουν την αποστασία των άλλων.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 09, 2009 9:26 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Το όνομα Βαρθολομαίος ήταν τυχαίο.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Ποιος προδίδει ποιον (τι;)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 11, 2009 2:15 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Σεπ 03, 2008 11:44 pm
Δημοσ.: 59
Τοποθεσια: Μυτιλήνη
pascal έγραψε:
Λέει ο Θεός στον Αδάμ, μήπως έφαγες από το δέντρο που εγώ σου απαγόρευσα να φας; Και τι απαντά ο Αδάμ; Δεν φταίω εγώ Κύριε, η γυναίκα που μου χάρισες φταίει. Όταν ρώτησε την γυναίκα (Εύα) γιατί έφαγε, αυτή λέει, δεν φταίω εγώ, να το φίδι φταίει, με ξεγέλασε. Δηλαδή, πάντα φταίνε οι άλλοι.
Ποιος φταίει όμως στην πραγματικότητα; Ο Αδάμ και η Εύα φυσικά. Παρόλο που γνώριζαν την αγάπη του Θεού, τον πλάστη τους, αυτοί τι έκαναν; Τον κατηγόρησαν!!! Χάθηκε η πίστη τους. Και αντί να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους που δεν υπάκουσαν στον Θεό, και να ζητήσουν συγνώμη, κατηγόρησαν τον ίδιο τον Θεό.
Όταν πιστεύεις πραγματικά, δεν θα επηρεαστείς με τίποτα και από τίποτα. Και ο Βαρθολομαίος εάν κάνει ότι κάνει, τότε εμείς δεν θα αλλάξουμε, αρκεί να πιστεύουμε πραγματικά.
Πως μπορεί κάποιος να προδώσει κάτι στο οποίο κανείς δεν πιστεύει; Απλά ολοκληρώνεται το σχέδιο. Εννοώ: Εάν οι 100 είναι χλιαροί όπως λέμε, τότε ο Βαρθλομαίος με αυτά που κάνει δεν θα προδώσει αυτών την πίστη, αλλά θα ολοκληρώσει ίσως αυτό που αυτοί είδη ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια. Την αποστασία από τον Θεό. Οι 10 που πραγματικά πιστεύουν, όποιος Βαρθλομαίος και να ρθει, ο ίδιος ο Αντίχριστος να έρθει, δεν θα αλλάξουν με τίποτα την πίστη τους.
Άρα, κατά την άποψη μου, δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Κακό κάνουν στον εαυτό τους, και ολοκληρώνουν την αποστασία των άλλων.

Σωστότατος 8)

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 11, 2009 2:19 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τετ Σεπ 03, 2008 11:44 pm
Δημοσ.: 59
Τοποθεσια: Μυτιλήνη
Α, Αντώνιε υπόψην, τα ρήματα στην ενεργητική φωνή γράφονται με "ε" και όχι με "αι"
Διόρθωσε τον τίτλο σου και την ψηφοφορία στο "πιστεύεται" που είναι "πιστεύετε".

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 11, 2009 5:20 am 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 30, 2008 6:23 pm
Δημοσ.: 980
=================================================================================

Fallacia έγραψε:
Α, Αντώνιε υπόψην, τα ρήματα στην ενεργητική φωνή γράφονται με "ε" και όχι με "αι"
Διόρθωσε τον τίτλο σου και την ψηφοφορία στο "πιστεύεται" που είναι "πιστεύετε".

Αν όμως το ρήμα δεν είναι στην ενεργητική φωνή,
ο Αντώνιος είναι σωστός.

Δεν συμφωνείς Fallacia;

Νάσαι πάντα καλά, η Κυρία Θεοτόκος σκέπη και καταφυγή μας!

====================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιούλ 11, 2009 10:36 am 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
Fallacia έγραψε:
:oops: :oops: :oops: To Διόρθωσα Ευχαριστώ :oops:

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 3:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Σάβ Ιούλ 11, 2009 6:26 pm
Δημοσ.: 8
pascal έγραψε:

δηλαδη ουτε ο Ιουδας ο Ισκαριωτης προδωσε? οι εντεκα πιστευαν ο ενας οχι... η σταση του ομως οδηγησε τον Κυριο στα Παθη και το Σταυρο... ειναι ενταξει ομως ε? αλλος σταυρωθηκε...
Κατα τη γνωμη μου το προβλημα του ανθρωπου απο τη στιγμη που βγηκε απο τον παραδεισο εως τις μερες μας ειναι οντως η προδοσια... η προδοσια ιερων,αξιων και οσιων... βεβαια εχει προφητευθει αυτη η σημερινη κατασταση αλλα οχι οτι ο αγωνας του παραπανω φιλου Αναστασιου και αυτων που συμφωνουν μαζι του ειναι ματαιος... το παιχνιδι παιζεται και για οσους ξερουν οι φωνες πρεπει να ακουγονται της αποδοκιμασιας... Νικητης θα ειναι ο υπομενων εως τελους... και οχι ο βαρθολομαιος... ουπς ειπα βαρθολομαιος? αμαν τι επαθα... ναι κυριοι ο βαρθολομαιος θα παει στην κολαση με τον αρειο και ολους τους προδοτες της πιστεως... προσοχη και να βαλουν το μυαλουδακι τους να δουλεψει χρειαζονται οσοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο τους ακολουθουν... ολα εχουν ξεκαθαριστει απο τους Αγιους Πατερες που τοσο ο βαρθολομαιος -ουπς παλι το ειπα? αδιορθωτος ειμαι- διαφωνει μαζι Τους... και αν ο βαρθοιλομαιος -αντε παλι- και ο καθε βαρθολομαιος ειναι πραγματι αιρετικος τοτε οι Πατερες που η Εκκλησια εχει ως Αγιους ειπαν σε εμας... οποιος δε λεει αναθεμα στον αιρετικο να ειναι ο ιδιος αναθεμα... εγω λεω αναθεμα στον Βαρθολομαιο -τελευταια φορα που χρησιμοποιω το ονομα του γιατι τελειωνω με αυτα που ειχα να πω- και σεοσους τον ακολουθουν ειτε τον καμαρωνουν ειτε τον κρυφοκαμαρωνουν...

Κορυφή
 Προφίλ  

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 4:04 pm 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

sukhoi έγραψε:
δηλαδη ουτε ο Ιουδας ο Ισκαριωτης προδωσε? οι εντεκα πιστευαν ο ενας οχι... η σταση του ομως οδηγησε τον Κυριο στα Παθη και το Σταυρο... ειναι ενταξει ομως ε? αλλος σταυρωθηκε...
Κατα τη γνωμη μου το προβλημα του ανθρωπου απο τη στιγμη που βγηκε απο τον παραδεισο εως τις μερες μας ειναι οντως η προδοσια... η προδοσια ιερων,αξιων και οσιων... βεβαια εχει προφητευθει αυτη η σημερινη κατασταση αλλα οχι οτι ο αγωνας του παραπανω φιλου Αναστασιου και αυτων που συμφωνουν μαζι του ειναι ματαιος... το παιχνιδι παιζεται και για οσους ξερουν οι φωνες πρεπει να ακουγονται της αποδοκιμασιας... Νικητης θα ειναι ο υπομενων εως τελους... και οχι ο βαρθολομαιος... ουπς ειπα βαρθολομαιος? αμαν τι επαθα... ναι κυριοι ο βαρθολομαιος θα παει στην κολαση με τον αρειο και ολους τους προδοτες της πιστεως... προσοχη και να βαλουν το μυαλουδακι τους να δουλεψει χρειαζονται οσοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο τους ακολουθουν... ολα εχουν ξεκαθαριστει απο τους Αγιους Πατερες που τοσο ο βαρθολομαιος -ουπς παλι το ειπα? αδιορθωτος ειμαι- διαφωνει μαζι Τους... και αν ο βαρθοιλομαιος -αντε παλι- και ο καθε βαρθολομαιος ειναι πραγματι αιρετικος τοτε οι Πατερες που η Εκκλησια εχει ως Αγιους ειπαν σε εμας... οποιος δε λεει αναθεμα στον αιρετικο να ειναι ο ιδιος αναθεμα... εγω λεω αναθεμα στον Βαρθολομαιο -τελευταια φορα που χρησιμοποιω το ονομα του γιατι τελειωνω με αυτα που ειχα να πω- και σεοσους τον ακολουθουν ειτε τον καμαρωνουν ειτε τον κρυφοκαμαρωνουν...

Kαλωσορίζω ένα εκλεκτό τέκνο της Ορθοδοξίας μας.

Χαίρομαι όταν διαβάζω τις θέσεις σου.

Νάσαι πάντα καλά!

====================================================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 4:06 pm 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

===================================================================================================================

Πολλάκις έχομεν ζητήσει να διακοπή ο θεολογικός διάλογος δια την Ένωσιν των Εκκλησιών. Έχομεν επισημάνει ότι είναι αδιανόητον να συνεχίζεται ο διάλογος μετά των Οικουμενιστών, των Παπικών, των Προτεσταντών, προωθημέναι «μορφαί» των οποίων είναι ο Αγγλικανισμός και η «Εκκλησία» του Λουθήρου.
Και τούτο, διότι είναι αιρετικοί, δίδουν «ιερωσύνη» εις γυναίκας, ομοφυλοφίλους κ.λ.π. Δυστυχώς η ηγεσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ακούει και συνεχίζει τον διάλογον, φιλοξενούσα πολλάκις εκπροσώπους των προαναφερομένων «Εκκλησιών», τους οποίους υποδέχεται ως εκπροσώπους «τιμίας και ισοτίμου» Εκκλησίας, προκαλούσα τας αντιδράσεις του πιστού λαού. Η Ορθόδοξος Εκκλησία καταδικάζει μετά βδελυγμίας την ομοφυλοφιλίαν. Η «Εκκλησία» του Λουθήρου ετοιμάζεται να νομιμοποιήση τους γάμους ομοφυλοφίλων, ισχυριζομένη ότι αι ιεραί Γραφαί δεν απαγορεύουν τους γάμους ομοφυλοφίλων.Σχετική είναι και η ακόλουθος είδησις, την οποίαν εδημοσίευσε την 3ην Ιουλίου η εφημερίς «ΤΟ ΒΗΜΑ»:

«Στοκχόλμη: Όσο εκείνη είναι απασχολημένη με τη Θεία Λειτουργία, το παιδί της παίζει στο ιερό. Η άρτι εκλεγείσα επίσκοπος Στοκχόλμης Εύα Μπρούνε, ετών 55, της Λουθηριανής Εκκλησίας, δεν είναι η μητέρα. Το παιδί το γέννησε προ τριετίας η κατά τι νεότερη ερωτική της σύντροφος Γκουνίλα Λίντεν. Η επίσκοπος Στοκχόλμης είναι λεσβία και δεν το κρύβει. Τις πρώτες συνεντεύξεις μετά την εκλογή της στον επισκοπικό θρόνο τις έδωσε στο περιοδικό ομοφυλοφίλων «QX» και στο αντίστοιχο γαλλικό «Τetu», αποκαλύπτοντας το μεγάλο της πλεονέκτημα: Η Γκουνίλα είναι ιερεύς, όπως εγώ και αυτό διευκολύνει τη σχέση μας…»--μια σχέση που είναι αδιάφορη για τον πολύ κόσμο στην προχωρημένη σουηδική κοινωνία. Το ιερατικό τους σχήμα τους επέτρεψε να «ευλογήσουν» τον δεσμό τους ενώ και στο δημαρχείο έχουν καταγραφεί ως ζευγάρι. Η απόφαση για τη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναμένεται τον Σεπτέμβριο, και θα είναι το βασικό θέμα στη Σύνοδο των Λουθηρανών. Η επίσκοπος Μπρούνε προβάλλει από τώρα τα επιχειρήματά της σε αυτούς που φωνάζουν ότι στις Ιερές Γραφές δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε γάμους ομοφυλοφίλων».

Ερώτημα κατόπιν των ανωτέρω: Θα συνεχίση η Ελληνόφωνος ηγεσία της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας της Ελλάδος να διεξαγάγουν διαλόγους με αμετανοήτους αιρετικούς και σοδομιστάς;

Από τον Ο.Τ. (Ο.Τ.=εφημερίς "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" )

====================================================================================================================(

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 8:06 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

sukhoi, ο Ιούδας δεν πρόδωσε πίστη αλλά πρόδωσε τον Ιησού, ή καλύτερα να πω, τον παρέδωσε, και πήρε και κάποια χρηματάκια.
Ο Ιούδας δεν πίστεψε. Ήταν είδη αποστάτης. Εάν πίστευε και ήξερε ποιον έχει αππέναντί του (κατά το μυστικό δείπνο) δεν θα μαρτυρούσε στη συνέχεια το που βρίσκονταν ο Ιησούς.
Άρα οι Ιερείς (ότι τέλος πάντον ήταν), ολοκλήρωσαν αυτό που ο Ιούδας είδη ήταν: Αποστάτης. Δεν πίστευε.
Όλοι όσοι λένε διάφορα ενάντια της Αλήθειας, κάνουν κακό στον εαυτό τους, και είναι αίτιο που ίσως θα κολαστούν. Και όποιοι τους ακολουθούν είναι είδη μακριά από τον Θεό και απλά ολοκληρώνεται η διαδικασία της αποστασίας. Μόνο η προσευχή στον Θεό θα τον σώσει.
Επίσης, το εάν ο Βαρθολομαίος τελικά θα κολαστεί ή όχι, ποιος το ξέρει; Ο Θεός μόνο. Μην αποφασίζεις εσύ για τον Θεό. Κρίνεις χωρίς να γνωρίζεις. Πόσα καλά έργα έκανες εσύ σε σχέση με τον Βαρθολομαίο που λες ότι αυτός θα κολαστεί. Και τι γνωρίζεις γι αυτόν; Ποιο είναι το κριτήριό σου; Που ξέρεις εάν αυτός ο Βαρθολομαίος δεν θα γίνει ένας αντίστοιχος Παύλος, ο οποίος από διώκτης έγινε απόστολος. Κρίνεις επιφανειακά φίλε μου. Και εσύ Silver τον παινεύεις ως τέκνο της ορθοδοξίας. Ο Χριστιανός, ή τέκνο της ορθοδοξίας, δεν κατηγορεί αλλά προσεύχεται για αυτούς που είναι μακριά από τον Θεό. Εάν διαβάζετε το μικρό απόδειπνο θα καταλάβετε τι εννοώ, εκτός εάν εσείς τελικά είστε χειρότεροι από τον Βαρθολομαίο και η βιτρίνα σας αυτό που γράφετε.
Για τον Γέροντα που πηγεναι στα μπορδέλα (συγνώμη για την έκφραση) για να σώσει τις πόρνες έχεις ακούσει; Θέλω να πω μην παίζεις Θεό, και μην κρίνεις όταν εσύ κουβαλάς ένα κάρο αμαρτίες στις πλάτες σου. Το τι λέγανε οι Άγιοι, αυτό είναι καλό να το ξέρουμε, αλλά καλύτερα είναι να καταλαβαίνουμε και πως το εννοεί, και επίσης να μην βλέπουμε μονο αυτό που λέει ο Αγιος αλλά να έχουμε ταυτόχρονα υπόψη μας και την υπόλοιπη διαδιασκαλία της ορθοδοξίας.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 8:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Νοέμ 10, 2008 10:36 pm
Δημοσ.: 86
συμφωνώ μαζί σου pascal...αλλά αυτό τι το ήθελες;;; γράψε οίκους ανοχής...

pascal έγραψε:
Για τον Γέροντα που πηγεναι στα μπορδέλα (συγνώμη για την έκφραση) για να σώσει τις πόρνες έχεις ακούσει; Θέλω να πω μην παίζεις Θεό, και μην κρίνεις όταν εσύ κουβαλάς ένα κάρο αμαρτίες στις πλάτες σου. Το τι λέγανε οι Άγιοι, αυτό είναι καλό να το ξέρουμε, αλλά καλύτερα είναι να καταλαβαίνουμε και πως το εννοεί, και επίσης να μην βλέπουμε μονο αυτό που λέει ο Αγιος αλλά να έχουμε ταυτόχρονα υπόψη μας και την υπόλοιπη διαδιασκαλία της ορθοδοξίας.

και πάλι δεν έχει σχέση η μία υπόθεση με την άλλη...αδερφό προσπαθούσε να σώσει ο παραπάνω Γέρων του γεροντικού...λόγω απεριόριστης αγάπης...σε τι σχετίζεται με Πατριάρχη;...εκτός και αν πιστευεις οτι και ο Πατριάρχης απο απεριόριστη αγάπη προς το Πάπα το κάνει...μπας και τον σώσει...

δεν νομίζω...

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 8:44 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

O euripides έγραψε

Ο Χριστιανισμός δεν απαγορεύει το να διακρίνωμεν τας αμαρτίας των άλλων.
Τουναντίον μας υποχρεώνει να ελέγχωμεν την αμαρτίαν, αλλά πάντοτε με

πνεύμα στοργής και αγάπης και ως άνθρωποι συναισθανόμενοι, ότι και

ημείς αυτοί φέρομεν εν εαυτοίς το κακό.

Ποιος από εμάς όμως κρίνει τον Βαρθολομαίο με πνεύμα στοργής και αγάπης και ως άνθρωποι συναισθανόμενοι, ότι και

ημείς αυτοί φέρομεν εν εαυτοίς το κακό;

Αυτό εννοώ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 8:48 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Το παραπάνω ήταν απάντηση προς Akerm

Επίσης και το κύριό μου μύνημα είναι ότι δεν μπορεί κατά την άποψή μου να προδώσει κάποιος την Πίστη αλλουνου.

Απλά ολοκληρώνεται η διαδικασία της αποστασίας.

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης:
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 14, 2009 9:28 pm 
pascal έγραψε:
O euripides έγραψε

Ο Χριστιανισμός δεν απαγορεύει το να διακρίνωμεν τας αμαρτίας των άλλων.
Τουναντίον μας υποχρεώνει να ελέγχωμεν την αμαρτίαν, αλλά πάντοτε με

πνεύμα στοργής και αγάπης και ως άνθρωποι συναισθανόμενοι, ότι και

ημείς αυτοί φέρομεν εν εαυτοίς το κακό.

Ποιος από εμάς όμως κρίνει τον Βαρθολομαίο με πνεύμα στοργής και αγάπης και ως άνθρωποι συναισθανόμενοι, ότι και

ημείς αυτοί φέρομεν εν εαυτοίς το κακό;

Αυτό εννοώ.
Δηλαδή οι Αγιοι πατέρες κακός έλεγξαν τους αιρετικούς και πολλές φορές μαρτύρησαν;pascal λές ανοησίες.Ακου λοιπόν ότι οι πατέρες είπαν ότι πρέπει να κρίνουμε όταν είναι σε θέματα πίστεως και όχι να προσκυνάμε παντόφλες.Μεθαύριο αν έρθει ο Αντίχριστος πές του εγώ δεν σε κρίνω δώσε μου και το χάραγμα και βρές τα με τον θεό.Που τα είδες γραμμένα αυτά που λές;Πες μας αν Μνημονεύεις ακόμα τον ,.......ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.Τι έχουν πεί οι Πατέρες γνωρίζεις;

Κορυφή

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 38 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: