pascal έγραψε:
Δεν άκουσα τα βίντεο αλλά λέω τα εξής:
Λέει ο Θεός στον Αδάμ, μήπως έφαγες από το δέντρο που εγώ σου απαγόρευσα να φας; Και τι απαντά ο Αδάμ; Δεν φταίω εγώ Κύριε, η γυναίκα που μου χάρισες φταίει. Όταν ρώτησε την γυναίκα (Εύα) γιατί έφαγε, αυτή λέει, δεν φταίω εγώ, να το φίδι φταίει, με ξεγέλασε. Δηλαδή, πάντα φταίνε οι άλλοι.
Ποιος φταίει όμως στην πραγματικότητα; Ο Αδάμ και η Εύα φυσικά. Παρόλο που γνώριζαν την αγάπη του Θεού, τον πλάστη τους, αυτοί τι έκαναν; Τον κατηγόρησαν!!! Χάθηκε η πίστη τους. Και αντί να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους που δεν υπάκουσαν στον Θεό, και να ζητήσουν συγνώμη, κατηγόρησαν τον ίδιο τον Θεό.
Όταν πιστεύεις πραγματικά, δεν θα επηρεαστείς με τίποτα και από τίποτα. Και ο Βαρθολομαίος εάν κάνει ότι κάνει, τότε εμείς δεν θα αλλάξουμε, αρκεί να πιστεύουμε πραγματικά.
Πως μπορεί κάποιος να προδώσει κάτι στο οποίο κανείς δεν πιστεύει; Απλά ολοκληρώνεται το σχέδιο. Εννοώ: Εάν οι 100 είναι χλιαροί όπως λέμε, τότε ο Βαρθλομαίος με αυτά που κάνει δεν θα προδώσει αυτών την πίστη, αλλά θα ολοκληρώσει ίσως αυτό που αυτοί είδη ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια. Την αποστασία από τον Θεό. Οι 10 που πραγματικά πιστεύουν, όποιος Βαρθλομαίος και να ρθει, ο ίδιος ο Αντίχριστος να έρθει, δεν θα αλλάξουν με τίποτα την πίστη τους.
Άρα, κατά την άποψη μου, δεν τίθεται θέμα προδοσίας. Κακό κάνουν στον εαυτό τους, και ολοκληρώνουν την αποστασία των άλλων.
δηλαδη ουτε ο Ιουδας ο Ισκαριωτης προδωσε? οι εντεκα πιστευαν ο ενας οχι... η σταση του ομως οδηγησε τον Κυριο στα Παθη και το Σταυρο... ειναι ενταξει ομως ε? αλλος σταυρωθηκε...
Κατα τη γνωμη μου το προβλημα του ανθρωπου απο τη στιγμη που βγηκε απο τον παραδεισο εως τις μερες μας ειναι οντως η προδοσια... η προδοσια ιερων,αξιων και οσιων... βεβαια εχει προφητευθει αυτη η σημερινη κατασταση αλλα οχι οτι ο αγωνας του παραπανω φιλου Αναστασιου και αυτων που συμφωνουν μαζι του ειναι ματαιος... το παιχνιδι παιζεται και για οσους ξερουν οι φωνες πρεπει να ακουγονται της αποδοκιμασιας... Νικητης θα ειναι ο υπομενων εως τελους... και οχι ο βαρθολομαιος... ουπς ειπα βαρθολομαιος? αμαν τι επαθα... ναι κυριοι ο βαρθολομαιος θα παει στην κολαση με τον αρειο και ολους τους προδοτες της πιστεως... προσοχη και να βαλουν το μυαλουδακι τους να δουλεψει χρειαζονται οσοι με τον ενα ή τον αλλο τροπο τους ακολουθουν... ολα εχουν ξεκαθαριστει απο τους Αγιους Πατερες που τοσο ο βαρθολομαιος -ουπς παλι το ειπα? αδιορθωτος ειμαι- διαφωνει μαζι Τους... και αν ο βαρθοιλομαιος -αντε παλι- και ο καθε βαρθολομαιος ειναι πραγματι αιρετικος τοτε οι Πατερες που η Εκκλησια εχει ως Αγιους ειπαν σε εμας... οποιος δε λεει αναθεμα στον αιρετικο να ειναι ο ιδιος αναθεμα... εγω λεω αναθεμα στον Βαρθολομαιο -τελευταια φορα που χρησιμοποιω το ονομα του γιατι τελειωνω με αυτα που ειχα να πω- και σεοσους τον ακολουθουν ειτε τον καμαρωνουν ειτε τον κρυφοκαμαρωνουν...