Αγαπητέ pascal,
οι αμαρτίες μου, πίστεψέ με, υπερβαίνουν τό σύνολο από όλων σας μέσα στό φόρουμ.
Καί δέν τό λέω σάν υπερβολή ή από ταπείνωση. Έχω, ευτυχώς, συναίσθηση τών αμαρτιών μου.
Άν λοιπόν έχω αμαρτίες καλό είναι νά μήν κρίνω τόν άλλον, ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.
Αυτή άλλωστε είναι η έννοια τού φόρουμ νά ανταλλάσουμε απόψεις οι οποίες όμως νά στηρίζονται σέ εκκλησιαστικές αποφάσεις, καί όχι νά λέμε τήν λανθασμένη γνώμη μας, τυφλοί όντες όπως ο φίλος Silver.
Έχω πεί τήν γνώμη μου, πιό αναλυτικά γιά τόν μοναχό Παΐσιο στό παρακάτω θέμα, τήν οποία δέν είδες...
Εκεί πολύ απλά θά δείς λίγες πλάνες-αιρέσεις του, άν ισχύουν τά λόγια εκείνα.
Παράθεση:
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ; (κάνε κλίκ κάτω)
topic-t2987.html
Άν διαφωνείς μαζί μου, κάνε το, αλλά χρησιμοποίησε αποφάσεις τίς εκκλησίας γιά νά μού δείξεις ότι σφάλω κάπου.
Ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος έχει επιχειρήματα γιά νά πεί ότι είμαι λάθος.
Αγαπητέ metaldiakos,
όλοι γνωρίζουν ότι ο Παΐσιος είπε πώς ο Μασσώνος, Τουρκόσπορος, Νεοεποχίτης, Ανθέλληνας καί οπαδός τού αντίχριστου οικουμενισμού Βαρθολομαίος, είναι ο καλύτερος Πατριάρχης πού ανέδειξε ο Θεός τά τελευταία χρόνια, καί φυσικά τόν θεωρούσε ορθόδοξο Πατριάρχη. Άν εσύ τά δέχεσαι αυτά έχει καλώς, εγώ όχι.
Δέν αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν νά είναι άγιος ο νεοεποχίτης αυτός μοναχός, όταν λέει αντίθετα από τίς αποφάσεις τής Εκκλησίας?
Βάζετε τόν Παΐσιο πάνω από τόν Άτλαντα τής ορθοδοξίας, Άγιο Μάρκο τόν Ευγενικό, καί τόν ισαπόστολο Άγιο Κοσμά τόν Αιτωλό, οι οποίοι μάς δίνουν εντολή νά φεύγουμε τήν επικοινωνία μέ τούς παπικούς καί όχι μόνο?
Ποιός είναι ρέ παιδιά ο Παΐσιος?
Βρίζει καί αδιαφορεί γιά τίς εντολές τών αγίων, βρίζει τήν Εκκλησία πού λέει αναθέματα καί αφορισμούς στό νέο ημερολόγιο, ενώ ο Παΐσιος λέει πάτε όπου νά' ναι.
Βρίζει τόν ίδιο τό Θεό, όχι κάνοντας αμαρτίες όπως νομίζει ο Pascal, αλλά διδάσκοντας κακοδοξίες καί αιρέσεις.
Διαβάστε λίγο εκκλησιαστικά θέματα...
Αγαπητέ Silver,
όταν θέλεις νά μάθεις γιά ορθοδοξία θά μιλήσουμε. Μέχρι τότε σού επιστρέφω καί τήν φτύνω στά μούτρα σου τήν ύβρη τού αιρετικού.
Μάθε ανόητε τί είναι αιρετικός, γράψτο καί τότε θά δούμε...