Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 5:04 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 80 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Πιστεύεται ότι ο Π.Παίσιος πρέπει να αγιοποιηθεί;
Nαί 82%  82%  [ 27 ]
Όχι 12%  12%  [ 4 ]
Δεν γνωρίζω 6%  6%  [ 2 ]
Σύνολο ψήφων : 33
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πιστεύεται ότι ο Π.Παίσιος πρέπει να αγιοποιηθεί;
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 10:18 pm 
Πιστεύεται ότι ο Π.Παίσιος πρέπει να αγιοποιηθεί;Και αν ναί ή όχι για ποιούς λόγους;

Κορυφή

Θέμα δημοσίευσης: Re: Πιστεύεται ότι ο Π.Παίσιος πρέπει να αγιοποιηθεί;
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 10:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 19, 2009 4:11 pm
Δημοσ.: 185
πιστευω οτι πρεπει να αγιοποιηθει γιατι νομιζω πως ειναι αγιος

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 02, 2009 11:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Σάβ Αύγ 22, 2009 7:02 pm
Δημοσ.: 96
Τοποθεσια: Κιάτο (Κορινθίας) - Θεσ/νίκη
Τίς αγιοποιήσεις τίς πιστοποιεί η Εκκλησία, όμως τούς αγίους τούς αναδεικνύει ο Θεός, μέ σημεία καί "τέρατα"..
Ο Παΐσιος ως πλάνος όπου ήταν, δέν έχει σχέση μέ τούς αγίους...

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 12:57 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Σάβ Μάιος 16, 2009 3:18 pm
Δημοσ.: 109
Ο γ. Ο Παΐσιος ήταν πλάνος??Γιατι το λες αυτό αδερφέ?Αφου είχε αποτοιχιστεί μαζί με άλλους γέροντες επί Αθηναγόρα και βοηθούσε πολύ κόσμο.Οι πλάνοι είναι συνήθως αλλαζόνες αν θιχτούν.Ο γ. Παΐσιος ήταν υπόδειγμα στους άλλους γέροντες για τις αρετές που τον προίκησε ο Θεός.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 5:21 am 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 30, 2008 6:23 pm
Δημοσ.: 979
tsallinia έγραψε:
πιστευω οτι πρεπει να αγιοποιηθει γιατι νομιζω πως ειναι αγιος

Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις.

Αν όμως είσαι Ορθόδοξος, υπάρχει διδασκαλία της Εκκλησίας μας,
την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζεις.

Σου την γράφει ο εκτός Εκκλησίας "FatherSerafim"!!!
: Τίς αγιοποιήσεις τίς πιστοποιεί η Εκκλησία, όμως τούς αγίους τούς
αναδεικνύει ο Θεός, μέ σημεία καί "τέρατα"..

====================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 5:28 am 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

====================================================================================

metaldiakos έγραψε:
Ο γ. Ο Παΐσιος ήταν πλάνος??Γιατι το λες αυτό αδερφέ?

Το λεει διότι είναι εκτός Εκκλησίας!!!

Ανήκει στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών.

Πιστεύουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι αιρετική, ότι τα Μυστήριά μας
χωρίς Χάρη, και ότι αυτοί είναι οι μόνοι Ορθόδοξοι που έμειναν
στον πλανήτη μας!!!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 8:21 am 
Silver έγραψε:

στον πλανήτη μας!!!!!
Ενώ εσύ και οι οικουμκενιστές γέροντες και μη είστε εντός Εκκλησίας.Ανήκεις στην Εκκλησία των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.Που για κάθε μυστήριο έχετε βγάλει τιμοκαταλόγους.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Κορυφή

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 2:39 pm 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

saint118 έγραψε:
Silver έγραψε:

στον πλανήτη μας!!!!!
Ενώ εσύ και οι οικουμκενιστές γέροντες και μη είστε εντός Εκκλησίας.Ανήκεις στην Εκκλησία των ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.Που για κάθε μυστήριο έχετε βγάλει τιμοκαταλόγους.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Είσαι διανοητικά ανάπηρος δυστυχή....

Ανάθεμα και ξέρεις τι σου γίνεται...

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 3:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:45 pm
Δημοσ.: 258
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
Η ερώτηση ήταν : Πιστεύεται ότι ο Π.Παίσιος πρέπει να αγιοποιηθεί;Και αν ναί ή όχι για ποιούς λόγους;
Δεν είναι ξεκάθαρεη η ερώτηση; Είναι !!!
Που βρίσκετε όμως αφορμή να κατηγορείτε ό ένας τον άλλον;

Ιερομόναχος Γ.Ο.Χ. Σεραφείμ γράφει : Ο Παΐσιος ως πλάνος όπου ήταν, δέν έχει σχέση μέ τούς αγίους...
Ερωτώ εγώ : π. Σεραφείμ, είσαι αμαρτωλώς; Πόσες αμαρτείες κουβαλάς στην πλάτη σου από την ημέρα που γεννήθηκες; Εγώ δεν το ξέρω. Το ξέρεις εσύ όμως και ο Θεός. Μάλλον, μόνο ο Θεός. Με ποιο κριτήριο κρίνεις εσύ τον π. Παίσιο ως πλάνο; Τον ήξερες; Μίλησες μαζί του; Έχεις στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν πλάνος; Ξέρεις εσύ πόσες αμαρτίες κουβαλά ο π. Παίσιος στην πλάτη του; Εγώ νομίζω ότι εσύ έχεις μεγαλύτερο φορτείο. Εσύ τι λές; Έχω να σου κάνω μια πρόταση : Πάρε τις δικές σου αμαρτίες, πάρε και ζυγαριά, και μετά πάρε τις αμαρτίες του Παισίου. Τι θα δείξει η ζυγαριά; Αν μπορείς να μου απαντήσεις τότε εγώ θα τρυπήσω τη μύτη μου!!!
Είναι πολλές φορές απίστευτο πόσο γρήγορα και εύκολα κατηγορούμε τα πάντα, ακόμα και οι Ιερείς και Μοναχοί.
Όχι μόνο εσύ π. Σεραφείμ, αλλά οι περισσότεροι εδώ που συζητάνε αυτό που κάνουν είναι, να κρίνουν, να κατηγορούν, και να λένε άλλα πολλά διότι αισθάνονται ότι τα ξέρουν όλα, και εάν όχι όλα τουλάχιστον καλύτερα από τους από τους υπόλοιπους. Πιστεύουν μάλιστα ότι έχουν καταλάβει την Αγία Γραφή και όλα τα Πατερικά Κείμενα. Και εάν είχε πέσει σε πλάνη και κατέληξε πλάνος, τότε προσευχήσου για αυτόν, και δίδαξε τους άλλους για τους κινδύνους και την πλάνη που ακολούθησε. Γράψε μας για την ζωή του Παισίου, γράψε μας για την πλάνη, και πως κατάντησε πλάνος.
Διαφορετικά αμαρτάνεις. Εσύ δεν έχεις την Χάρη του Θεού να γνωρίζεις την ζωή του Παίσιου, έτσι λοιπόν άσε τα του Θεού στον Θεό. Και εάν είσαι Ιερομόναχος, κινδυνεύεις κατά πολύ να χάσεις την ψυχή σου. Ο Θεός μόνο κρίνει, κανένας αμαρτωλώς άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να κρίνει άλλον άνθρωπο ή άλλο τι που είναι πλάσμα Θεού. Όποιος νομίζει κάτι τέτοιο ή πιστεύει κάτι τέτοιο τοποθετεί τον εαυτό του στο θρόνο μαζί με το Χριστό, (ο οποίος μετα δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ...).
Δεν υποστηρίζω ότι ο Παίσιος θα έπρεπε να αγιοποιηθεί ή όχι. Ο Θεός το ορίζει αυτό με τις χάρες που θα δώσει (και ίσως έδωσε όσο ζούσε) στον Παίσιο ή και όχι, στην μετά θάνατο ζωή. Ούτε άνθρωπος ούτε η εκκλησία ορίζει την αγιότητα ενός ανθρώπου. Ο Θεός θα τον προικιάσει με χάρες τις οποίες ο αμαρτωλώς άνθρωπος θα καταλάβει με σημάδια και εμφανίσεις του Αγίου.
Αλλά, ακόμα και θαύμα και να κάνει σε κάποιον που αγαπούσε τον Παίσιο, εσύ π. Σεραφείμ δεν θα το πιστέψεις διότι είσαι σκοτισμένος και έχεις ήδη κρίνει τον Παίσιο και άλλους πολλούς. Και όχι μόνο εσύ, πολλοί άλλοι.
Silver τι εννοείς ότι ανήκει στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών; Από πού έμαθες κατι τέτοιο; Και εάν είναι έτσι, τότε στο Σινά στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης τι γύρευε; Χόρτα μάζευε για να κάνει τσαγάκι; Οι Μοναχοί που βρίσκονταν γύρο στον Παίσιο τι λέγανε για αυτόν; Η μάθανε τελικά ότι ανήκει στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών και τον διώξανε από το Μοναστίρι. Δώσε μας τα «φώτα» σου. Γράψε μας και εσύ για την ζωή του Παισίου, πως κατάντησε σε αυτήν την εκκλησία την άλλη. Το να λέμε αυτός είναι πλάνος ο άλλος είναι πλάνος δεν οφελεί σε τίποτα. Ωφέλιμο είναι να περιγράψετε τον κίνδυνο και το πως θα αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο, ώστε να μην πάθουμε και εμείς που δεν γνωρίζουμε αυτά που έπαθε και ο Παίσιος.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 3:49 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Τετ Μάιος 27, 2009 6:48 pm
Δημοσ.: 98
saint118 έγραψε:
Silver έγραψε:

στον πλανήτη μας!!!!!

ΑΧΑΧΑΧ Καλος εισε εμεις βγαλαμε τιμοκαταλογο και ενας ΓΟΧ Ιερεας που δεν εχει καταλογο και σταθερο μισθο βγαζει περισσοτερα τα ακουο στα μερη μου μετα απο την λειτουργια 20 ο ενας 10 ο αλλος 50 ο επομενος καθε κυριακη το λιγοτερο 500 ευρο χωρια τα αλλα μυστιρια

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Σεπ 03, 2009 4:13 pm 
Χωρίς σύνδεση
κορυφαίο Μέλος

Εγγραφη: Δευτ Αύγ 04, 2008 2:45 pm
Δημοσ.: 258
Τοποθεσια: ΑΘΗΝΑ
SILVER, έγραψες προς κάποιον : Είσαι διανοητικά ανάπηρος δυστυχή....

Εγώ γράφω : Ντροπή σου !!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 2:57 am 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

pascal έγραψε:
Silver τι εννοείς ότι ανήκει στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών; Από πού έμαθες κατι τέτοιο; Και εάν είναι έτσι, τότε στο Σινά στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης τι γύρευε; Χόρτα μάζευε για να κάνει τσαγάκι; Οι Μοναχοί που βρίσκονταν γύρο στον Παίσιο τι λέγανε για αυτόν; Η μάθανε τελικά ότι ανήκει στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών και τον διώξανε από το Μοναστίρι. Δώσε μας τα «φώτα» σου. Γράψε μας και εσύ για την ζωή του Παισίου, πως κατάντησε σε αυτήν την εκκλησία την άλλη. Το να λέμε αυτός είναι πλάνος ο άλλος είναι πλάνος δεν οφελεί σε τίποτα. Ωφέλιμο είναι να περιγράψετε τον κίνδυνο και το πως θα αναγνωρίσουμε τον κίνδυνο, ώστε να μην πάθουμε και εμείς που δεν γνωρίζουμε αυτά που έπαθε και ο Παίσιος.

Διάβασε προσεκτικά τις καταχωρήσεις για να μη κάνεις λάθος.

Στην αιρετική εκκλησία των Ματθαιϊκών, ανήκει το μέλος αυτού εδώ του φόρουμ
με το όνομα :"FatherSerafim".
Αυτός ονόμασε τον μακαριστό Γέροντα Παϊσιο, πλανεμένο!

Ο μακαριστός Γέροντας Παϊσιος, ήταν άξιο τέκνο της Στρατευομένης Εκκλησίας, και τώρα
όπως όλοι πιστεύουμε, της Θριαμβεύουσας!!!

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 3:15 am 
Σε σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

pascal έγραψε:
SILVER, έγραψες προς κάποιον : Είσαι διανοητικά ανάπηρος δυστυχή....

Εγώ γράφω : Ντροπή σου !!!

Χαίρομαι που εκφράζεσαι ελεύθερα για μένα,

και λυπάμαι γιατί θέλεις να μου αφαιρέσεις την ελευθερία,
να εκφράζομαι ελεύθερα, όπως ελεύθερα, εκφράζεσαι εσύ για μένα!

Αν έκανες τον κόπο να παρακολουθήσεις τα γραπτά αυτού του μέλους,
νομίζω θα έφθανες και εσύ στο ίδιο συμπέρασμα.

Εσύ, ως είναι φυσικό, ένεκα της μεγάλης σου υπομονής, ευγένειας, και
μορφωτικού επιπέδου, δεν θα κατέβαινες τόσο χαμηλά, να γράψεις κάτι
τέτοιο για τον αδελφό σου. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι το ίδιο...

===================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 9:26 am 
Aφηστε τον SILVER να μας δείξει το προσωπό του εξάλου νομίζει ότι πολεμάει τους οικουμενιστάς αλλά τους βοηθάει.καμμία αίρεση δεν έφυγε με τους τρόπους που διδάσκει ο SILVER .....ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ αυτό θέλουν

Κορυφή

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Σεπ 04, 2009 11:20 am 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Σάβ Αύγ 22, 2009 7:02 pm
Δημοσ.: 96
Τοποθεσια: Κιάτο (Κορινθίας) - Θεσ/νίκη
Αγαπητέ pascal,

οι αμαρτίες μου, πίστεψέ με, υπερβαίνουν τό σύνολο από όλων σας μέσα στό φόρουμ.
Καί δέν τό λέω σάν υπερβολή ή από ταπείνωση. Έχω, ευτυχώς, συναίσθηση τών αμαρτιών μου.
Άν λοιπόν έχω αμαρτίες καλό είναι νά μήν κρίνω τόν άλλον, ΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.
Αυτή άλλωστε είναι η έννοια τού φόρουμ νά ανταλλάσουμε απόψεις οι οποίες όμως νά στηρίζονται σέ εκκλησιαστικές αποφάσεις, καί όχι νά λέμε τήν λανθασμένη γνώμη μας, τυφλοί όντες όπως ο φίλος Silver.
Έχω πεί τήν γνώμη μου, πιό αναλυτικά γιά τόν μοναχό Παΐσιο στό παρακάτω θέμα, τήν οποία δέν είδες...
Εκεί πολύ απλά θά δείς λίγες πλάνες-αιρέσεις του, άν ισχύουν τά λόγια εκείνα.

Παράθεση:
ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ( ΠΑΛΑΙΟΥ ) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ; (κάνε κλίκ κάτω)
topic-t2987.html

Άν διαφωνείς μαζί μου, κάνε το, αλλά χρησιμοποίησε αποφάσεις τίς εκκλησίας γιά νά μού δείξεις ότι σφάλω κάπου.
Ούτε εσύ, ούτε κάποιος άλλος έχει επιχειρήματα γιά νά πεί ότι είμαι λάθος.

Αγαπητέ metaldiakos,

όλοι γνωρίζουν ότι ο Παΐσιος είπε πώς ο Μασσώνος, Τουρκόσπορος, Νεοεποχίτης, Ανθέλληνας καί οπαδός τού αντίχριστου οικουμενισμού Βαρθολομαίος, είναι ο καλύτερος Πατριάρχης πού ανέδειξε ο Θεός τά τελευταία χρόνια, καί φυσικά τόν θεωρούσε ορθόδοξο Πατριάρχη. Άν εσύ τά δέχεσαι αυτά έχει καλώς, εγώ όχι.
Δέν αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν νά είναι άγιος ο νεοεποχίτης αυτός μοναχός, όταν λέει αντίθετα από τίς αποφάσεις τής Εκκλησίας?
Βάζετε τόν Παΐσιο πάνω από τόν Άτλαντα τής ορθοδοξίας, Άγιο Μάρκο τόν Ευγενικό, καί τόν ισαπόστολο Άγιο Κοσμά τόν Αιτωλό, οι οποίοι μάς δίνουν εντολή νά φεύγουμε τήν επικοινωνία μέ τούς παπικούς καί όχι μόνο?
Ποιός είναι ρέ παιδιά ο Παΐσιος?
Βρίζει καί αδιαφορεί γιά τίς εντολές τών αγίων, βρίζει τήν Εκκλησία πού λέει αναθέματα καί αφορισμούς στό νέο ημερολόγιο, ενώ ο Παΐσιος λέει πάτε όπου νά' ναι.
Βρίζει τόν ίδιο τό Θεό, όχι κάνοντας αμαρτίες όπως νομίζει ο Pascal, αλλά διδάσκοντας κακοδοξίες καί αιρέσεις.
Διαβάστε λίγο εκκλησιαστικά θέματα...

Αγαπητέ Silver,

όταν θέλεις νά μάθεις γιά ορθοδοξία θά μιλήσουμε. Μέχρι τότε σού επιστρέφω καί τήν φτύνω στά μούτρα σου τήν ύβρη τού αιρετικού.
Μάθε ανόητε τί είναι αιρετικός, γράψτο καί τότε θά δούμε...

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 80 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: