Ημερομηνία Πέμ Δεκ 17, 2009 5:58 pm

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Welcome
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρέα μας.
Ο Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση, η ελεύθερη έκφραση και η γνώση.
Εδώ συζητάμε τα πάντα γύρω απο την Oρθοδόξη Θεολογία και προσπαθούμε να λύσουμε κάθε προβληματισμό μας!!!
Ο ιστοχώρος λειτουργεί αφιλοκερδώς σε ερασιτεχνική βάση.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν!
Για να μπορέσετε να συμμετάσχετε θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος.
Η εγγραφή είναι δωρεάν .

Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 60 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο

Oi Ιερείς του Παλαιού ή του Νέου ορθοτομούν και γιατί;
Παλαιού 33%  33%  [ 3 ]
Νέου 67%  67%  [ 6 ]
Σύνολο ψήφων : 9
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Oi Ιερείς του Παλαιού ή του Νέου ορθοτομούν και γιατί;
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2009 6:34 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
Oi Ιερείς του Παλαιού ή του Νέου ορθοτομούν και γιατί;Ποιος απο τους δύο είναι εκτός Ορθοδοξίας και γιατί;

Κορυφή
 Προφίλ  

Θέμα δημοσίευσης: Re: Oi Ιερείς του Παλαιού ή του Νέου ορθοτομούν και γιατί;
Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2009 7:04 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλός Αποστολέας
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Πέμ Αύγ 13, 2009 5:42 pm
Δημοσ.: 406
Τοποθεσια: Athens
Έπρεπε να βάλεις και τρίτη επιλογή, κανείς δεν πιστεύω ότι είναι εκτός Ορθοδοξίας. Θα έπρεπε επίσης κατά την άποψή μου να μπει ένα κείμενο με την ιστορία του διαχωρισμού παλαιού και νέου, πότε άρχισε, πώς, γιατί κλπ. Επειδή είμαι νέος στο φόρουμ, αν έχει μπει πουθενά, βάλε το σχετικό λινκ. Ευχαριστώ.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2009 8:27 pm 
Χωρίς σύνδεση
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Τρί Ιαν 08, 2008 2:48 pm
Δημοσ.: 5775
δες εδω εχει ποσταρει άλλος αδερφός...

topic-t3174.html

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 15, 2009 9:41 pm 
Σε σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Σάβ Αύγ 22, 2009 7:02 pm
Δημοσ.: 96
Τοποθεσια: Κιάτο (Κορινθίας) - Θεσ/νίκη
Τό παλαιό είναι η παράδοση τής Εκκλησίας, τό νέο αποτελεί καινοτομία, αίρεση, παρακοή στήν εντολή τής Εκκλησίας.
Όμως...
Υπάρχουν κληρικοί πού λένε ότι είναι μέ τό παλαιό αλλά η χειροτονία τους, ως Σύνοδο, έχει καί "νεοημερολογίτικη ευχή", δηλαδή όταν τούς χειροτόνησαν κρυφά δύο αρχιερείς από τούς Ρώσους τής διασποράς ένας από τούς δύο πού συμμετείχε στό "μυστήριο" ήταν νεοημερολογίτης πού καί αυτός άνηκε στήν Ρώσικη Σύνοδο. Είναι οι φλωριναίοι, παλαιοημερολογίτες μέ νεοημερολογίτικη διαδοχή!!!
Αυτοί λοιπόν μέσα σέ λίγα χρόνια διασπάστηκαν σέ πολλές παλαιοημερολογίτικες ομάδες, χωρίς φυσικά νά ορθοθοξούν.
Άρα λοιπόν τό παλαιό είναι τό σωστό, όπου υπάρχει η Εκκλησία τού Χριστού, αλλά όχι όπου νά' ναι. Μόνο μία Σύνοδο, σύμφωνα μέ τήν πίστη μας, είναι δυνατόν νά κατέχει τήν Αλήθεια.
Θέλει έρευνα...

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 16, 2009 11:21 am 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Τρί Απρ 21, 2009 9:51 am
Δημοσ.: 26
Είναι δυνατόν στις δύσκολες ημέρες της Ορθοδοξίας να μας χωρίζει το ημερολόγιο???????
Είμαστε σοβαροί?????
Οι ΓΟΧ στο κάτω κάτω έχουν 1789 πατριάρχες. Όλοι ψοφάνε για μεγαλεία. Αυτοί είναι οι Χριστιανοί οι γνήσιοι?
Εγώ νομίζω ότι όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να σταματήσουν να ακούνε τις βλακείες που λένε οι επικεφαλής που τις περισσότερες φορές είναι ανάξιοι, να ενωθούν μεταξύ τους (Οικουμενική ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μόνο εννοείται) και ας τα βρουν οι ιεράρχες αν θέλουν ,
Αν δεν θέλουν, έχουμε Έναν Αρχιερέα....

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 27, 2009 12:37 pm 
Σε σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Αγαπητέ GREECEWATCH,

επειδή απ' ότι φαίνεται δέν γνωριζεις, καλύτερα θά είναι νά μήν εκφράζεσαι δημόσια.
Ούτε τόσους Πατριάρχες έχουν οι ΓΟΧ, ούτε όλοι οι λεγόμενοι ΓΟΧ είναι όντως ΓΟΧ...
Αυτό πού μάς χωρίζει δέν είναι τό ημερολόγιο, αλλά η παρακοή πού κάνετε στίς εντολές τής Εκκλησίας γιά πολλά σοβαρά θέματα πού επιφέρουν καθαίρεση καί αφορισμό.

Πρώτα μάθε καί έπειτα γράψε....

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 27, 2009 9:24 pm 
Χωρίς σύνδεση
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγγραφη: Κυρ Νοέμ 30, 2008 6:23 pm
Δημοσ.: 980
FatherSerafim έγραψε:
Μόνο μία Σύνοδο, σύμφωνα μέ τήν πίστη μας, είναι δυνατόν νά κατέχει τήν Αλήθεια.
Θέλει έρευνα...

Είναι δυνατόν;

Δεν είσαι σίγουρος;

Μήπως θα πρέπει να πάρει κανείς καμιά δεκαριά διδακτορικά,
για να βρει την Εκκλησία του Χριστού;;

===================================================================================

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Σεπ 27, 2009 9:44 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλό Μέλος

Εγγραφη: Κυρ Μαρ 01, 2009 8:07 pm
Δημοσ.: 111
GREECEWATCH έγραψε:
Είναι δυνατόν στις δύσκολες ημέρες της Ορθοδοξίας να μας χωρίζει το ημερολόγιο???????
Είμαστε σοβαροί?????
Οι ΓΟΧ στο κάτω κάτω έχουν 1789 πατριάρχες. Όλοι ψοφάνε για μεγαλεία. Αυτοί είναι οι Χριστιανοί οι γνήσιοι?
Εγώ νομίζω ότι όλοι οι Χριστιανοί πρέπει να σταματήσουν να ακούνε τις βλακείες που λένε οι επικεφαλής που τις περισσότερες φορές είναι ανάξιοι, να ενωθούν μεταξύ τους (Οικουμενική ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μόνο εννοείται) και ας τα βρουν οι ιεράρχες αν θέλουν ,
Αν δεν θέλουν, έχουμε Έναν Αρχιερέα....

Να δεις σε ποσα κοματια θα ειχαν διασπαστει οι νεοημερολογιτες αν δεν τους ενωνε ο μισθος,τα τυχερα απο το πολυπληθες ποιμνιο και
η εκμεταλευση της τεραστιας Εκκλησιαστικης περιουσιας.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 1:25 am 
astra έγραψε:
Να δεις σε ποσα κοματια θα ειχαν διασπαστει οι νεοημερολογιτες αν δεν τους ενωνε ο μισθος,τα τυχερα απο το πολυπληθες ποιμνιο και
η εκμεταλευση της τεραστιας Εκκλησιαστικης περιουσιας.
Kαι βγαίνουν στις τηλεοράσεις και καλούν σε λαική εξέγερση τον κόσμο αν είναι για την τσέπη τους.Στα θέματα της Πίστεως βγάζουν τον σκασμό όλοι τους,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων λαμπρών αποτειχισμένων που για την Πίστη τα άφησαν όλα και μήτρες και μισθούς και όλα.

Κορυφή

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 8:51 am 
Χωρίς σύνδεση
Νέο μέλος

Εγγραφη: Τρί Απρ 21, 2009 9:51 am
Δημοσ.: 26
FatherSerafim έγραψε:
Αγαπητέ GREECEWATCH,

επειδή απ' ότι φαίνεται δέν γνωριζεις, καλύτερα θά είναι νά μήν εκφράζεσαι δημόσια.
Ούτε τόσους Πατριάρχες έχουν οι ΓΟΧ, ούτε όλοι οι λεγόμενοι ΓΟΧ είναι όντως ΓΟΧ...
Αυτό πού μάς χωρίζει δέν είναι τό ημερολόγιο, αλλά η παρακοή πού κάνετε στίς εντολές τής Εκκλησίας γιά πολλά σοβαρά θέματα πού επιφέρουν καθαίρεση καί αφορισμό.

Πρώτα μάθε καί έπειτα γράψε....

Ευλογείτε πάτερ.
"Εμείς" έχουμε έναν. "Εσείς" πόσους έχετε αν οχι 1789?
Και αν θέλετε να ξέρετε, συμφωνούμε δεν συμφωνούμε με αυτά που κάνει ο Πατριάρχης μας, είναι Πατριάρχης και εσέις ειδικά δεν νομίζω να έχετε ιδέα γιατί τα κάνει...
Όταν ο τότε Πατριάρχης αφόρισε την επανάσταση του 1821 ξέρετε γιατί το έκανε? Μήπως έπρεπε να το καθαιρέσουν?
Είναι ανεπίτρεπτο να είμαστε χωρισμένοι. Και πάλι επιμένω να πείτε πόσους αρχιερείς έχετε.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 11:20 am 
Χωρίς σύνδεση
Τακτικό μέλος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφη: Δευτ Ιαν 19, 2009 4:11 pm
Δημοσ.: 185
πατερ σεραφειμ πειτε μας επιτελους ποιος κανονας σας εδωσε το δικαιωμα να κανετε υπερωριες χειροτονιες και μοιχεπειβασια? ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ.
ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΤΘΑΙΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 2:38 pm 
Nα σε ρωτήσω Τσελίνια κάτι;;
Τι γλώσσα είναι αυτή που μιλάς στον π. Σεραφείμ;;
Και τι μισόλογα είναι αυτά που λες;;

Υπάρχει από πριν κάποια συζήτηση μαζί σας, που δεν την ξέρω , και γι' αυτό δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα σου;;; ¨όμως δεν χρειάζεται να ξέρω αν προϋπήρχε κουβέντα από πριν, αλλά την γλώσσα που χρησιμοποιείς είναι απαράδεκτη. Ξέρω όταν πρώτο-εμφανίστηκες σε κάποιο άλλο φόρουμ είχες ερθει δειλά σαν μικρό παιδί και κυρίως μας είπες ότι είσαι αμάθητος.

Και μετά από λίγο καιρό τα έμαθες τόσο γρήγορα που έκανες δικό σου Μπλοκ. Και μετά από λίγο έγινες δεξιός ψάλτης σε μια γυναίκα Ε΄ το όνομα. που ήταν υπέρ του οικουμενισμού. Πως προόδευσες τόσο γρήγορα, και σου εδωσε αυτό το θάρρος να μιλάς ετσι σε έναν Ιερέα ;;

Κορυφή

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 5:30 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλός Αποστολέας
Άβαταρ μέλους

Μια παρέμβαση χωρίς να παίρνω θέση.

Δεν υπάρχει χυδαία γλώσσα, μόνο χυδαίοι άνθρωποι.

Ο π.Σεραφείμ για άλλο θέμα, δεν είχε χρησιμοποιήσει καλύτερη γλώσσα απέναντί μου (βλέπεις είμαι ο 666 και το αξίζω φαίνεται). Δεν έχει σημασία όμως η γλώσσα, το θέμα είναι να μην διυλίζουμε τον κόνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο.

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 6:29 pm 
Σε σύνδεση
Απλό Μέλος
Άβαταρ μέλους

Αγαπητοί φίλοι,
σάς χαιρετώ μέ αγάπη....

"φίλε" 666, άν εγώ μίλησα κάπως υβριστικά απέναντί σου γράψτο. Γράψε όμως καί όλα τά πικρόχολα καί ειρωνικά σχόλια πού έκανες εναντίον μου καί ειδικά εναντίον τής ορθοδόξου πίστεώς μου. Βλέπεις όταν γράφεις ανοησίες καί ύβρεις ότι ο Χριστός παραμύθιασε τόν ληστή πάνω στό Σταυρό... δέν αξίζεις τής προσοχής μου, λυπάμαι!

αγαπητέ euripides,
ο tsallinia δέν είναι κακός ή είρωνας όπως κάποιοι άλλοι "φίλοι" εδώ μέσα. Απλά δέν γνωρίζει τί τού γίνεται.
Δέν καταλαβαίνω ούτε τό επιθετικό ύφος του, ούτε γιά τίς υπερόριες χειροτονίες πού αναφέρει.
Λίγη όμορφη κουβέντα δέν βλάπτει. Σκοπός είναι η ανταλλαγή γνωμών ώστε νά βρούμε τήν Αλήθεια=Εκκλησία=Θεό. Ευχαρίστως νά πούμε γιά πνευματικά-ιστορικά αλλά πρωτίστως νά γνωρίζουμε καλά τό θέμα, νά τό έχουμε ερευνήσει, καί έπειτα νά δώσουμε στόν άλλον μέ στοιχεία-έντυπα νά καταλάβει περί τίνος κουβεντιάζουμε.

αγαπητέ GREECEWATCH,
επαναλαμβάνεσαι καί πάλι ειδικά σέ ότι αφορά τόν αριθμό 1789...
Πού τά βρήκες τόσα Πατριαρχεία καί Πατριάρχες παιδί μου, πού ούτε η εκκλησία στήν οποία ανήκεις δέν έχει πεί τέτοιο πράγμα? Μήπως εσύ ξέρεις περισσότερα από τούς προεστούς τής εκκλησίας σου, ακόμα καί από αυτόν τόν Πατριάρχη?
Δέν θέλω ούτε νά σέ ειρωνευτώ φίλε μου, ούτε νά δείξω ότι εγώ ξέρω καί εσύ όχι.
Γνωρίζεις τί είναι ο θεσμός τού Πατριάρχη? Εγώ δέν γνωρίζω πολλά καί θά ήθελα μέ ενδιαφέρον νά δώ τί γνωρίζεις.
Καί κάτι ακόμα...
Μή κάνεις πονηρές σκέψεις καί ανόμοιες συγκρίσεις, διότι δέν στέκουν.
Δέν μπορείς νά συγκρίνεις τήν κατάσταση πού υπήρχε σέ μία χώρα μέ 400 χρόνια σκλαβιάς καί στήν σημερινή περίοδο.
Τό τί έκανε τότε ο Ιερομάρτυς καί εθνομάρτυς άγιος Γρηγόριος ο Ε', τό ξέρει ο ίδιος. Καί πίστεψέ με δέν έχει καμμία ομοιότητα καί σχέση μέ ότι κάνει ο χριστέμπορος Βαρθολομαίος.
Θέλει έρευνα φίλε μου, έρευνα....

Νά είστε καλά. :)

Κορυφή
 Προφίλ  

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Σεπ 28, 2009 7:29 pm 
Χωρίς σύνδεση
Απλός Αποστολέας
Άβαταρ μέλους

Π.Σεραφείμ, σου είπε κανείς ότι σε παρεξήγησα για το ύφος της γλώσσας σου; Ούτε καν με πείραξε, απλά ανέφερα αυτό το παράδειγμα για να δείξω ότι υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα να κοιτάμε από το ύφος μιας γλώσσας η οποία στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί να είναι απόρροια μιας κακιάς στιγμής.

Το παραμύθιασμα του Χριστού ήταν ρητορκό, φυσικά και δεν παραμύθιασε κανέναν ο Χριστός. Το (αν θέλεις λανθασμένο) ύφος της γλώσσας μου όμως δεν αλλοιώνει το ύφος της ερώτησής μου την οποία τελικά άφησες αναπάντητη.

Η θρησκεία που αναφέρεις δεν είναι ιδιοκτησία σου, είναι και δική μου θρησκεία, οπότε δεν θα μπορούσα να την κατηγορήσω. Αν εγώ για τους δικούς σου λόγους είμαι αιρετικός, σχισματικός ή έστω απλά πλανεμένος, το ίδιο πιστεύω κι εγώ για σένα. Αλλά ακόμη κι αν εσύ ήσουν ο "σωστός", ο τρόπος (όχι η γλώσσα) που υπερασπίζεσαι το δίκιο σου, δεν είναι ο πρέπων. Στο κάτω κάτω ένας απλός λαϊκός είμαι, εσύ που είσαι κληρικός, δώσε όχι μόνο το παράδειγμα αλλά και τόπο στην οργή.

Κορυφή
 Προφίλ  

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 60 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενο

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες [ DST ]

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε: