Αγαπητοί φίλοι,
σάς χαιρετώ μέ αγάπη....
"φίλε" 666, άν εγώ μίλησα κάπως υβριστικά απέναντί σου γράψτο. Γράψε όμως καί όλα τά πικρόχολα καί ειρωνικά σχόλια πού έκανες εναντίον μου καί ειδικά εναντίον τής ορθοδόξου πίστεώς μου. Βλέπεις όταν γράφεις ανοησίες καί ύβρεις ότι ο Χριστός παραμύθιασε τόν ληστή πάνω στό Σταυρό... δέν αξίζεις τής προσοχής μου, λυπάμαι!
αγαπητέ euripides,
ο tsallinia δέν είναι κακός ή είρωνας όπως κάποιοι άλλοι "φίλοι" εδώ μέσα. Απλά δέν γνωρίζει τί τού γίνεται.
Δέν καταλαβαίνω ούτε τό επιθετικό ύφος του, ούτε γιά τίς υπερόριες χειροτονίες πού αναφέρει.
Λίγη όμορφη κουβέντα δέν βλάπτει. Σκοπός είναι η ανταλλαγή γνωμών ώστε νά βρούμε τήν Αλήθεια=Εκκλησία=Θεό. Ευχαρίστως νά πούμε γιά πνευματικά-ιστορικά αλλά πρωτίστως νά γνωρίζουμε καλά τό θέμα, νά τό έχουμε ερευνήσει, καί έπειτα νά δώσουμε στόν άλλον μέ στοιχεία-έντυπα νά καταλάβει περί τίνος κουβεντιάζουμε.
αγαπητέ GREECEWATCH,
επαναλαμβάνεσαι καί πάλι ειδικά σέ ότι αφορά τόν αριθμό 1789...
Πού τά βρήκες τόσα Πατριαρχεία καί Πατριάρχες παιδί μου, πού ούτε η εκκλησία στήν οποία ανήκεις δέν έχει πεί τέτοιο πράγμα? Μήπως εσύ ξέρεις περισσότερα από τούς προεστούς τής εκκλησίας σου, ακόμα καί από αυτόν τόν Πατριάρχη?
Δέν θέλω ούτε νά σέ ειρωνευτώ φίλε μου, ούτε νά δείξω ότι εγώ ξέρω καί εσύ όχι.
Γνωρίζεις τί είναι ο θεσμός τού Πατριάρχη? Εγώ δέν γνωρίζω πολλά καί θά ήθελα μέ ενδιαφέρον νά δώ τί γνωρίζεις.
Καί κάτι ακόμα...
Μή κάνεις πονηρές σκέψεις καί ανόμοιες συγκρίσεις, διότι δέν στέκουν.
Δέν μπορείς νά συγκρίνεις τήν κατάσταση πού υπήρχε σέ μία χώρα μέ 400 χρόνια σκλαβιάς καί στήν σημερινή περίοδο.
Τό τί έκανε τότε ο Ιερομάρτυς καί εθνομάρτυς άγιος Γρηγόριος ο Ε', τό ξέρει ο ίδιος. Καί πίστεψέ με δέν έχει καμμία ομοιότητα καί σχέση μέ ότι κάνει ο χριστέμπορος Βαρθολομαίος.
Θέλει έρευνα φίλε μου, έρευνα....
Νά είστε καλά.